Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Május 24. 17:46, kedd | Helyi

2. Motorszentelés Jánossomorján – és a tapasztalatok

2. Motorszentelés Jánossomorján – és a tapasztalatok

Második alkalommal készült egész napos rendezvénnyel Jánossomorja központjában az Őrvidék Kapuja Motoros Baráti Kör, így egyre több tapasztalattal is rendelkeznek.

FOTÓ: Hérics Eszter

Az interjút idén csak pár nappal a rendezvény után készítettük, de a beszélgetés nagy része így is azzal telt, hogy számoltak, emlékeztek, kritizáltak, összegeztek. Látszott rajtuk, hogy még mindig a rockmeeting hatása alatt állnak. Nem véletlenül, hiszen közel fél évet készültek arra, hogy aztán Pünkösd vasárnap reggeltől hajnalig minden tökéletesen és szervezetten működjön.

Kellett is az összefogás és a koncentráció, hiszen a tavalyi motorszentelésre érkezőkhöz képest idén több, mint dupla annyi motor és motoros jelent meg, hogy Isten áldásával készüljön az idei szezonra.
Így történhetett, hogy 2016. május 15-én 162 dübörgő motor állt sorba Jánossomorja temploma előtt, hogy Kótai László atya áldását kérje.

A szentelés után pedig egyből indult is a túra, mely látványban sem volt utolsó. Közel 2 km hosszan követték egymást a kisebb-nagyobb kétkerekű országjárók. Visszajelzéseik alapján ez idei túra is jól sikerült – a forgalmi szervezésekben és élményekben egyaránt. A cél Pannonhalma volt, közben Csornán – már a hagyományokhoz híven – egy nehéz sorsú család adományozására került sor.

Minek köszönhető az idei siker? - tettem fel az első kérdést a rövid élménybeszámoló után.
Először kis csend, aztán szinte egybehangzóan mondták a választ: „Az áldozatos munkának. Sokat dolgoztunk azért, hogy mindenre meglegyen a kellő tőke. – kezdte aztán a részletes elemzést Majthényi Bálint, a csapat kommunikációs vezetője. – Szerettük volna kihagyni a téli favágást és helyette más forrásból is összegyűjteni a költségeket, de sajnos ez - ahogy tavaly, úgy - idén sem maradtel. Jó bulit akartunk, minőségi programokkal és fellépőkkel.

Ehhez azonban sok pénzre volt szükség. Tavaly még minden ingyenes volt, idén azonban belépőt is szedtünk. Ez mindenképpen új dolog volt, de meg kellett lépnünk a későbbi fejlődésünkhöz.

Idei újítás volt továbbá az a cél is, hogy a családokat együtt tartva, kicsiknek és nagyobb gyerekeknek is tudjunk valami programot nyújtani. Ezért rendeltünk ugráló várat és szerveztünk olyan programokat, melyek az egész család számára pozitív élményt nyújtottak. Nagy sikere volt például az épített tuning autóknak, melyekért innen is köszönet Strasser Bálintnak.

Több reklamáció érte a baráti kört a tavalyi motorszenteléssel kapcsolatban, amiért nem egyenként szentelték fel a motorokat. Idén ezt is módosítottuk. Igaz, így időben is megcsúsztunk egy kicsit, viszont megint csak személyesebbé tudtuk tenni a rendezvényünket.

Az esti koncertek pedig megint csak magukért beszéltek. A támogatói pólók és a motorokra ragasztható matricák is mind elfogytak. A bulik fergetegesre sikerültek….

Készítette: Sebők Timi

Láttuk, hallottuk, vissza is néztük már a képeken, hogy tényleg nagyszerű volt ez a hétvégi program. A szavak mögött azonban mégis bujkál valami kis keserűség. Miért? Mit szerettetek volna másképp? Mi az elégedetlenség oka?
Nonprofit „szerveződés” vagyunk. Nem a pénzért és nem is a sikerért tesszük azt, amit teszünk. Hanem azért, mert jó érzés adni. És itt szeretnénk elmondani, hogy teljes tisztelet Jánossomorja lakói felé, akik biztatásukkal és jelenlétükkel erősítettek bennünket, hogy azon az úton, amit kitűztünk magunk elé, azon jó irányba haladunk. Vannak terveink, sőt egyre nagyobb terveink, melyekhez azonban még több segítségre és támogatásra van szükség.

Szükségünk van fiatalokra, akik hozzáértésükkel és ötleteikkel hozzájárulhatnak az Őrvidék Kapuja Motoros Baráti Kör hatékonyabb működéséhez.
Szükségünk van olyan új tagokra, akik legalább annyira szeretnek motorozni, mint a közösségért tenni!

És szükségünk van olyan civil emberek és vállalkozók támogatására is, akiktől megkaphatjuk azt a bizalmat, ami a hosszú távú működéshez elengedhetetlenül szükséges.

Mert a célunk még mindig ugyanaz: a környékbeli motorosok összefogása, közös baráti motorozások szervezése, jótékonykodások valamint a városunkért való aktív közreműködés.

Ha jól értem, akkor két év, két nagyobb jelentőségű adományozás? Meséltek erről még egy kicsit?
Természetesen! Tavaly Vámosi Petikéhez juttattuk el személyesen, a pünkösdi motoros túra keretében az akkor összegyűlt adományt.

Szüleivel azóta is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Tudjuk például, hogy Kispeti nemrég esett át egy víruson. Úgy tűnik, hogy sikerül kigyógyulnia a bőrrákból és hamarosan sor kerülhet arra a gerincműtétre is, amely újabb nagy mértékű minőségi változást hozhat majd az életébe.

Az idei adományozott család a Csornán élő Véber család volt. A 15 éves Réka, a 11 éves Anna a 7 éves Eszter és édesanyjuk. A lányok tavaly télen egy tragikus balesetben veszítették el édesapjukat. Édesanyjuknak a gyermeknevelés mellett a családfenntartás nehézségeit is egyedül kell viselnie.

Megható volt számunkra, amikor pár nappal a találkozó után egy táviratot kaptunk tőlük.


Innen is tudjuk, hogy jó az, amit csinálunk, jó úton vagyunk!

- Nemes Claudia -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.