Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Május 14. 21:00, szombat | Helyi
Forrás: saját

II. Motorszentelés Jánossomorján

II. Motorszentelés Jánossomorján

Készen van az idei program! Május 15-én minden érdeklődőt szeretettel vár az Őrvidék Kapuja Motoros Baráti Kör.

"Találkozzunk ismét május 15-én Jánossomorján, a városközpontban! Kérjünk áldást utunkhoz, aztán iramodjunk neki együtt, hogy adhassunk azoknak, akiknek nem adatott. Adjuk át közösen a múltnak ezt a felemelő délutánt egy fergeteges esti rock dzsemborival!" - olvasható az esemény közösségi oldalának bevezetőjében.

Az esemény részleteiről, jegyvásárlási lehetőségekről ittolvashatunk.

A szervezés azonban nagy előkészületekkel járt. Év elején még ezzel így írtunk a kezdeti nehézségekről:

„Miből lesz a Motorszentelés?” címmel jelentette meg nemrég figyelemfelhívó írását az Őrvidék Kapuja Motoros Baráti Kör.

A beszámoló arról szól, hogyan tud egy kis, baráti közösség nagy hírveréssel és sztár-előadókkal felvonultatott jótékonysági műsort szervezni. Kik azok, akik mindezt annyira komolyan veszik, hogy saját anyagi erőforrásaikat is felhasználva éltetik nemcsak a közösség jó hírnevét, hanem megmutatják az adakozás, a segíteni akarás példaértékű összefogását is?

Róluk lesz most szó, az őszinte srácokról…

A beszélgetésünk során Majthényi Bálintot kérdezem, a csapat egyik alapító tagját.

Az eredeti írás, ami felkerült a közösségi oldalatokra meglepően őszintén taglalja a megpróbáltatásokat, kudarcokat. A vége mégis happy end lett, nem igaz?

„Régóta készültünk erre az írásra. Annál is inkább mert eddig még keveseknek jutott eszébe megkérdezni, hogy vajon miből áll össze egy rendezvény, miből telik rá? Bizony, akármibe vág az ember hamar szembesül vele, hogy pénz nélkül nem megy...

Mi sem vagyunk nagypályás gyerekek. Nem tőzsdézünk, nincs költségvetési támogatásunk. Többségünk egyszerű melós, de az elhatározás és a tenni akarás bennünket is éppoly eredményessé tesz, mint bármely pedigrés társaságot ebben a kis országban.”

Ha jól emlékszem, tavaly nem kisebb előadót, mint Deák Bill Gyulát hívtátok fellépni?! Ez nem kevés anyagi ráfordítás, ráadásul az egész rendezvény ingyenes volt, a felajánlott adományokat pedig egy az egyben átadtátok a rászorult családnak. Méltán is vetődik hát fel a kérdés: Miből telik minderre? Hogyan lehet nekiállni megszervezni egy nulla bevételű rendezvényt?

Így visszahallgatva sem tűnik normális dolognak, de mi már csak ilyenek vagyunk! Hajt bennünket a lelkesedés, a közösségünkért való tenni akarás. Mivel a tavalyi volt az első szervezésünk, ezért igazán nem is tudtuk, mibe vágjuk bele azt a bizonyos fejszét.

De visszatérve az anyagiakra:

Először is van – mint minden hosszútávra tervező szervezetnek – tagdíjunk. Nem azt mondom, hogy ez mindenre elég. Bárcsak mondhatnám! Kevesen vagyunk és a tagdíjakat sem lehet túl magasra tenni.

A legtöbben kilincseltünk: vállalkozóknál, cégeknél... Az ő támogatásukra idén is számítanunk kell! Az ő adományaik nélkül tényleg nem állt volna össze a műsor.

De bármilyen meglepő is lehet, a 2015-ös Motorszentelés költségvetésének tetemes részét kétkezi munkával, szabad hétvégéinket feláldozva teremtettük elő. Favágást és minden olyan munkát elvállaltunk, amiből pénzt tudtunk beletenni a rendezvénybe.

Ez mégis olyan keserű méz ízűnek tűnik… Jól érzem?

Aki ott volt tavaly Jánossomorján, az láthatta, hogy a Motorszentelés minden nehézség ellenére hatalmas siker lett. A délutáni Stundrider Show - ami még nem volt a környéken sem - megtöltötte a teret, amit követően egyszerre spontán gyermeknap lett. Az esti Deák Bill koncerten pedig szó szerint kirúgták a ház oldalát, ki kellett húznunk a ponyvákat mert nem fértek be az emberek.

Mi mindezt előtte is így terveztük! Talán nem tudtuk annyira átadni a bennünk lévő lelkesedést. Talán nem is hittek bennünk annyian, mint ahogyan mi azt gondoltuk. De az, hogy ezt megcsináltuk, már senki nem veheti el tőlünk! Ilyen értelemben happy end a vége.

Ha azt nézem, hogy a rendezvény másnapjára az összes pénzünk elfogyott, akkor igen, egy kicsit keserű a méz…

Mivel és legfőképpen hogyan készültök 2016-ban a Motorszentelésre? Mert ugye, ez lesz?! Mindenképpen lesz?!

Motorszentelés az biztosan lesz, nem is akármilyen! Sokat tanultunk és fejlődtünk - mondjuk most is fát vágunk hétvégente, ebben tehát mégsem :-). Szeretnénk még jobbá tenni a kezdeményezést és szeretnénk elérni azt is, hogy elfoglalja méltó helyét a városi rendezvények sorában is!

Egy mozijegy ára, ennyit kérünk idén mindenkitől! Ennyi kell ahhoz, hogy a jövőben Jánossomorján és környékén Pünkösd vasárnapján mindenkinek ugyanaz jusson az eszébe: a Motorszentelés.

Aki szeretne részt venni az eseményen motorjával és/vagy segítene a további ötletek megvalósulásában, hol talál meg benneteket?

Az Őrvidék Kapuja Motoros Baráti Kör nyitott és kooperatív civil szervezetnek tartja magát. Sárdobálás és másra mutogatás itt nem játszik. Bármilyen ötletet, javaslatot szívesen meghallgatunk! Barátkozni ér, nem kell felvételit írni!

Elérhetőségeink: FB - https://www.facebook.com/okmbkj/?fref=ts

NEMRÉG kaptuk a hírt:

"Örömmel jelentjük, hogy készen vannak a támogatói pólók! Akinek kell jelentkezzen ezen a számon: 30 906 69 37 Molnár Zolinál. Van mindenféle méretben,110-es gyerek méret is van, fehér ill. fekete színben. Az ára 3000 magyar forint amely teljes egészében a II. Őrvidék Kapuja Motorszentelés költségvetésébe vándorol.

Vegyétek-vigyétek!

Motoros üdvözlettel: ŐKMBKJ"

Ne feledjétek, május 15-én Szóljon A Rock! Részletes programmal hamarosan jelentkezünk!

Motoros Baráti Üdvözlettel: az ŐKMBKJ csapata

- Nemes Claudia -

fotók: Lévia József, Nemes Claudia

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.