Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Blog | Itt élek! Mosonmagyaróvár - Global Alkusz tanácsai

2012. November 10. 00:00, szombat

Svájci frank hitelt végtörlesztőknek

Svájci frank hitelt végtörlesztőknek

Te is érintett vagy a frank hitel okozta többletkiadással. Sikerült forint hitelből vég törlesztened , de még sem lett könnyebb?

A frank hitel okozta válságnak a forint hitelre történő átállás sem vetett véget, főként mert a Kormány rendelete alapján a bankoknak kellet az ebből származó veszteség egy részét elkönyvelni. Érdekes volt látni, hogy a végtörlesztésre kínált hitelek kamatai egyik napról a másikra hirtelen megemelkedtek, egyes pénzintézeteknél indokolatlanul magasak lettek.

Akkoriban ezt többen sérelmezték is, voltak kezdeményezések ezen okok kivizsgálására, de azóta sem történt semmi. A kamatok még mindig többnyire az egekben vannak. Joggal gondoljuk tehát, hogy az egyik oldalon a deviza hitel átváltásából elszenvedett veszteséget a bankok egy része, kamatemeléssel velünk szeretné hosszabb távon megfizettetni, és ez törlesztő részletben is látszik!

Egy 10.000.000Ft végtörlesztett hitel esetében 2% kamatkülönbség már havi 20.000 Ft törlesztő részlet különbséget jelent. A kiszolgáltatott időszak a határidők már lejártak, most van idő arra, hogy megkeresd a számodra legmegfelelőbb piaci ajánlatot, azaz cseréld le a drága kedvezőtlen kamatozású hiteledet. És ha most azt kérdezed hogyan?

Egyszerűen csak meg kell nézni, hogy a kiváltott hitelre ki adja a legjobb ajánlatot, és bele kell vágni! Ha az ebből származó megtakarítást pedig elkülöníted és befekteted 5-10 évre, a hitel futamideje akár felére is csökkenhet, ami további több milliós megtakarítást jelent! Ha frank hiteled van, mert nem sikerült megszabadulni tőle, akkor fel kell építeni az előtörlesztés lehetőségét, azaz a deviza mellé Eurós, vagy Frankos megtakarítást kell párosítani. Ezzel a megoldással lehet jelentős összeget megtakarítani, és elfelejteni végre valahára, hogy létezett Svájci Frank alapú hitel!

„Aki azt állítja, hogy a pénz nem számít, annak még soha nem kellett a párnák közé esett aprót keresgélnie.”

Fazekas Norbert Ügyvezető

Global Alkusz Kft

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. November 22. 15:14, csütörtök | Itt élek! Mosonmagyaróvár - Global Alkusz tanácsai

Global Alkusz tanácsai

Néhány tipp a kampányidőszakra, amivel biztosan több pénz maradhat a zsebedben!

2012. November 12. 16:57, hétfő | Itt élek! Mosonmagyaróvár - Global Alkusz tanácsai

November, a gépjármű felelősségbiztosítás-váltás hónapja!

Spórolj Te is a kötelezőn, de ne elégedj meg ennyivel!

2012. November 08. 11:00, csütörtök | Itt élek! Mosonmagyaróvár - Global Alkusz tanácsai

Miért fontos időről időre, átfogó pénzügyi elemzést készíteni? Hogyan működik?

Mai világunkban, ahol szinte kötelező lépést tartani a fejlettebbnél fejlettebb technikai vívmányokkal (Full HD LED TV, iPad, érintőszenzoros, multifunkciós, digitális, időzítős háztartási gépek stb.), ...