Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Blog | Itt élek! Mosonmagyaróvár - Global Alkusz tanácsai

2012. November 08. 11:00, csütörtök

Miért fontos időről időre, átfogó pénzügyi elemzést készíteni? Hogyan működik?

Miért fontos időről időre, átfogó pénzügyi elemzést készíteni? Hogyan működik?

Mai világunkban, ahol szinte kötelező lépést tartani a fejlettebbnél fejlettebb technikai vívmányokkal (Full HD LED TV, iPad, érintőszenzoros, multifunkciós, digitális, időzítős háztartási gépek stb.), ...

... gyakorta szembesülhetünk azzal a ténnyel, hogy a bevételünk kevesebb, mint amennyi fedezné azt az életszínvonalat, amit szívesen élnénk. Kapásból arra gondolunk, hogy növelni kellene a bevételi oldalt, de legalább ilyen hatékonyan lehet a kiadási oldalt is csökkenteni!

Készíttess Te is évente legalább egyszer pénzügyi elemzést! Hogyan működik?

Először is: Jobb, ha szakértőre bízod, de mindenképpen kellesz hozzá Te is! A folyamat több lépcsős. Nálunk egy ilyen „felülvizsgálat” így zajlik:

  • Első alkalommal meghatározzuk együtt, hogy milyen nagyobb kiadásokkal kell tervezni a következő 1-3-5-10 évben.
  • Ezután megnézzük pontosan a jelenlegi kiadásokat, úgy mint: bankszámlaköltség, biztosítások, megtakarítások, közüzemi számlák stb..
  • A kiadási oldal minden egyes tételét megversenyeztetjük a piaci szereplőkkel, így jó eséllyel kapunk kedvezőbb ajánlatokat, azaz a megtakarítás már azonnal kézzelfoghatóvá válik.
  • Az ebből származó nyereségből, esetleg némi többletkiadást vállalva, a közép és hosszú távú 1-3-5-10 éves kiadásokat építjük fel.

Sokkal olcsóbb előre felépíteni a tőkét, mint utólag hitelből finanszírozni. A különbség pedig milliós nagyságrendű is lehet!

  • Amennyiben van már hiteled, természetesen annak lehetőségét is meg kell vizsgálni, hogy elérhető-e jelenleg a piacon jobb kondíció, amivel szintén jelentős lehet a hosszú távú megtakarítás!
  • A munka folyamata több napot, akár heteket is igénybe vehet, de megéri a fáradság, mert közép és hosszabb távon nem csak a pénzügyi helyzet javulását, de az életminőség javulását is el tudjuk érni.

Életük pedig csak egy van, éljünk hát okosan!

Az átfogó elemzés a kiadási oldal többrétűsége miatt vállalkozások számára évente legalább egy alkalommal erősen ajánlott lehet. Itt a kimutatható nyereség több, mint maga a pénz, sok esetben a vállalkozás növekedése, sikeressége a tét. Itt viszont akár több 10 milliót is jelenthet az átdolgozás!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. November 22. 15:14, csütörtök | Itt élek! Mosonmagyaróvár - Global Alkusz tanácsai

Global Alkusz tanácsai

Néhány tipp a kampányidőszakra, amivel biztosan több pénz maradhat a zsebedben!

2012. November 12. 16:57, hétfő | Itt élek! Mosonmagyaróvár - Global Alkusz tanácsai

November, a gépjármű felelősségbiztosítás-váltás hónapja!

Spórolj Te is a kötelezőn, de ne elégedj meg ennyivel!

2012. November 10. 00:00, szombat | Itt élek! Mosonmagyaróvár - Global Alkusz tanácsai

Svájci frank hitelt végtörlesztőknek

Te is érintett vagy a frank hitel okozta többletkiadással. Sikerült forint hitelből vég törlesztened , de még sem lett könnyebb?