Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Június 05. 00:00, vasárnap | Helyi

VI. Apró kezek, Csodakertek Gyermek Kertépítő verseny

VI. Apró kezek, Csodakertek Gyermek Kertépítő verseny

Idén minden eddiginél többen állnak a képzeletbeli rajtvonalhoz. 32 nevezővel indul a hatodik - ma már országos ismertségű – gyermek kertépítő verseny.

Az erről tartott sajtótájékoztatón Lobitz Ákos, a Dzsungelország Kft. vezetője, a verseny fő koordinátora elmondta: „Ez már az a létszám, aminél több jelentkezőt, ha akarnánk, sem tudnánk fogadni. Teljesen tele lesz a Magyar utca és környéke a szebbnél szebb kis ágyásokkal.

Idén már hatodik alkalommal rendezzük meg a versenyt. Minden verseny más és más, hiszen évről évre újítunk, fejlesztünk és a csapatok is egyre kreatívabb formációkkal állnak elő.
Az idei év azonban a szponzorok számát illetően is változott. Ennek köszönhetően az összdíjazás már több millió forintnál tart és mindez csak emelkedek, mivel a versenyhez való hozzájárulás nem zárul le. „

„Itt szeretnénk felhívni a cégek figyelmét is arra, hogy csatlakozzanak a versenyhez, mutassák meg magukat és ilyen módon is tegyenek lépéseket a város közös sikeréért.” – vette át a szót Dr. Árvay István polgármester. – „A verseny ugyanis nem csak a kertek kialakításáról szól. Egy olyan közösségi élmény és látnivaló, amely mára méltán viszi városunk pozitív hírét az egész országban. Valamint fontos szerepe lesz a júliusi Virágzó Város megmérettetésén is. Addig azonban még sok munka van, hiszen a felépített kiskerteket gondozni is kell. Ezen feladatok ellátását eddig a Belvárosi Üzletkör Klaszter Egyesület vállalta magára. Az idei verseny „túljelentkezése” miatt azonban várjuk a további jelentkezőket is!"


Miről szól a verseny?
Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Dzsungelország Kft. a nagycsoportos óvodások és az általános iskola első osztályosai részére hirdeti meg a gyermek kertépítő versenyt.
A feladat egy 100 cm x 120 cm ágyásba a gyerekek által pedagógus vagy szülői segítséggel kigondolt és megalkotott fantáziakert kialakítása. A helyszín az előző évekhez hasonlóan a Magyar utcán a Jókai utca és a Kötélgyártó utca közötti szakasz lesz.

Célja, hogy a gyermekek játékos formában szeressék meg a természetet! A kertekben tilos olyan anyagokat felhasználni, melyek nem természetes anyagokból készülnek valamint károsak a környezetre.

Május 26-án 10.30-11.00 óra között a Kossuth Rádió Napközben című műsorában az Apró kezek, csodakertek gyermek kertépítő versenyről nyilatkozott Lobitz Ákos ötletgazda és Rámhápné Módos Tünde, a Bolyai Általános iskola tanítója.

- Nemes Claudia -

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.