Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Július 06. 12:00, hétfő | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Vadkamera buktatta le drogtermesztőket

Vadkamera buktatta le drogtermesztőket

A büntetőeljárás során beszerzett adatokat figyelembe véve a nyomozók a férfiak tettét kábítószer-kereskedelemmé minősítették át.

Egy vadkamera rögzítette Hajós külterületén, hogy 2018. október 14-én három férfi kenderültetvényt takarít be. A történteket véletlenül felfedező személy jelentette az esetet, és a kamerafelvételt is rendelkezésre bocsátotta, amit a rendőrök lefoglaltak – közölte a rendőrség.

A kalocsai nyomozók helyszíni szemlét tartottak, amely során már csak 114 lecsupaszított szárat találtak. A hátrahagyott növényi maradványok szakértői vizsgálata alapján megállapítható, hogy azok kábítószernek minősülnek.
A rendelkezésre álló felvétel alapján a kalocsai egyenruhások beazonosították a három ismeretlent. 2018. október 16-án a kora délutáni órákban a hajósi ültetvénytől nem messze elfogtak egy 40 éves bajai férfit. Társát, egy 33 éves sükösdi férfit még aznap este otthonában találták meg. Őket kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A harmadik személy, egy 29 éves bajai férfi felkutatására tett rendőri intézkedések nem vezettek eredményre, tartózkodási helye ismeretlen volt, ezért vele szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai lakossági bejelentés alapján kutatást tartottak egy hajósi pinceháznál, ahol 15 kilogramm növényi zúzalékot – a vegyész szakértői vélemény alapján marihunát – találtak. Ennek feketepiaci értéke meghaladja a 37 millió forintot. Ezen túlmenően a szárítóberendezés teljes felszerelését, valamint palántaneveléshez használatos eszközöket találtak. Az eljárás során kiderült, hogy ez a pince az idősebb bajai férfi tulajdona.

A körözött férfit az elfogatóparancs alapján a Készenléti Rendőrség munkatársai fogták el Baján. A nyomozók őt is kihallgatták és őrizetbe vették kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás eredményeként a rendőrök 2018. november 18-án Hajós külterületén egy újabb, már leszüretelt ültetvényt találtak, ahol – a botanikus szakértő véleménye alapján – 266 tő indiai vadkender maradványai voltak. Ez a helyszín a 40 éves bajai férfi elfogásától hozzávetőleg másfél kilométer távolságban volt, ebből adódhat az is, hogy nagy mennyiségű hajtásvég maradt az ültetvény mellett, feltehetően a gyanúsított azt akarta elszállítani.



A három gyanúsított jelenleg is letartóztatásban van. A büntetőeljárás során beszerzett adatokat figyelembe véve a nyomozók a férfiak tettét kábítószer-kereskedelemmé minősítették át.

Vagyonvisszaszerzés érdekében zár alá vettek egy ingatlant és egy személygépkocsit is a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

Az eljárást befejezték a főkapitányság nyomozói, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.