Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Szeptember 04. 17:53, vasárnap | Helyi
Forrás: Mosonvármegye

Tanévnyitó a piaristáknál

Tanévnyitó a piaristáknál

- Minden gyermekben ott rejlik a kincs, a tanárok, tanítók feladata ezt föllelni – mondta Mosonmagyaróvárott a Piarista Általános Iskola és Középiskola tanévnyitóján Soltész Miklós államtitkár

- Minden gyermekben ott rejlik a kincs, a tanárok, tanítók feladata ezt föllelni – mondta Mosonmagyaróvárott a Piarista Általános Iskola és Középiskola tanévnyitóján Soltész Miklós szociális, család-és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki nem csak államtitkárként, hanem volt piarista diákként is vett részt az iskola tanévnyitó ünnepségén. – Nem lesz mindenkiből kutató, tudós, tanárember – tette hozzá, de azt is hangsúlyozta, hogy mindenki érték, s a tanárnak segíteni kell azon képességeket föllelni és fejleszteni, amelyek segítségével mindenki megtalálja az életben azt a helyet, ahol fölleli boldogulását.

Az államtitkárt elkísérte Orsós Zsolt vak sportoló, a szolidaritás nagykövete, aki személyes példájával elől járva bizonyítja, hogy fogyatékkal is lehet harmonikus életet élni, szolgálni a hazát. Az ünnepségen jelen volt Széles Sándor kormánymegbízott, dr. Nagy István polgármester és dr. Iváncsincs János alpolgármester. Nem véletlenül emelte ki Farkas István piarista, az iskola igazgatója a város és az iskola harmonikus együttműködését. Az intézmény egyébként folyamatosan bővül, az idén 45 elsős kezdi meg a tanévet, s két középiskolai elsős osztály indul. Az idei év a családok éve, ezért hangsúlyozta tanévnyitó beszédében az atya, hogy a piarista iskola „nagy családja hitében megerősödve mindent meg kell, hogy tegyen az élet védelme érdekében és szolgálatában.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.