Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Július 11. 14:11, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: Mosonvármegye

Ösztöndíjat alapított a város és a Rotary Club

Ösztöndíjat alapított a város és a Rotary Club

Tíz tehetséges középiskolás havi tízezer forintos ösztöndíjban részesül a jövő tanévtől a Rotary Club és Mosonmagyaróvár önkormányzata jóvoltából.

Tehetséges gyermekeket támogatnak

Ösztöndíjat alapított Mosonmagyaróvár és a helyi Rotary


A Rotary Club mosonmagyaróvári szervezet tevékenységét három területre koncentrálja. A betegek támogatása és a nagycsaládosok felkarolása mellett a tehetségek segítése is kiemelt cél, bár mint Tukovics Attila, a klub korábbi elnöke elmondta eddig ezen a téren kevésbé voltak aktívak.
Jakusch Tibor új elnökkel és dr. Nagy István polgármesterrel közös sajtótájékoztatón Rotary-ösztöndíj alapítását jelentették be. Dr. Nagy István hangsúlyozta, hogy az önkormányzat felkarolta a kezdeményezést, s intézményi kapcsolataival segíti, hogy valóban a tehetséges, rászoruló középiskolások kapjanak anyagi támogatást. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy a Rotary félmillió forintjához ugyancsak félmilliót tesz, s az ösztöndíj elbíráló bizottságába dr. Baloghné Staár Katalint delegálja.
Az érintett iskolákban még a tanév vége előtt lehetett pályázni, de akihez eddig nem jutott el a hír, az még augusztus végéig megteheti azt. A pályázati űrlap a hivatal humánszolgáltató osztályán beszerezhető, de a Rotary postacímén is (Pf.66. 9201) igényelhető.
Tíz gyermeknek nyújt a pályázati alap egy éven át havi 10 000 forintos támogatást. A polgármester végül elmondta, hogy reméli, a példa ragadós lesz, s más szervezeteknek is megtetszik a támogatásnak ez a módja.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: