Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 01. 05:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Súlyosabb büntetést kaptak a Kutason rendőrökre támadó csoport tagjai

Súlyosabb büntetést kaptak a Kutason rendőrökre támadó csoport tagjai

Jogerősen súlyosította a Kaposvári Törvényszék szerdán három vádlott büntetését, akik egy csoport tagjaiként rendőrökre támadtak tavaly szeptemberben a Somogy megyei Kutas községben.

A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a bíróság az elsőrendű vádlott szabadságvesztését 2 évről 2,5 évre, a másodrendűét 2 év 10 hónapról 3 év 10 hónapra emelte, mellőzve a végrehajtás felfüggesztését. A harmadrendű vádlott 1 év 7 hónap felfüggesztett börtönbüntetését letöltendő szabadságvesztésre változtatta.

A törvényszék a döntést a másodrendű vádlott esetén azzal is indokolta, hogy korábban már felelősségre vonták hasonló jellegű cselekmény miatt.

Az ügy negyedrendű vádlottjának 1 év 10 hónap felfüggesztett szabadságvesztése első fokon jogerőssé vált, az ötödrendű vádlottnak 120 óra közérdekű munkát kell végeznie.

Az eset 2017. szeptember 2-án egy kulturális rendezvényen történt. Az egyik vádlottal szemben közterületi vizelés miatt rendőrök intézkedtek, akiket ezért a vádlott testvére szidalmazott. Az ittas testvérpár ezután a rendőrökre támadt, többször ököllel megütötte őket. A helyszínre érkezett egy másik járőrpár, akiket a támadók rokonai, ismerősei közül hárman életveszélyesen megfenyegettek és akadályoztak az előállítás meghiúsítása érdekében. Az egyik rendőrt bántalmazták is.

Címkék: büntetés, kutas, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.