Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Július 07. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: mti

Rendőröket sebesített meg lőfegyverrel egy férfi Spanyolországban

Rendőröket sebesített meg lőfegyverrel egy férfi Spanyolországban

Rendőröket sebesített meg lőfegyverrel egy férfi a kelet-spanyolországi Gavá településen csütörtök délután. Az elkövetőt elfogták - közölték a spanyol hatóságok.

A támadó a Barcelonától 20 kilométerre lévő városka ravatalozójánál lőtte meg a két rendőrt, egyikük 50, a másik 62 éves. Súlyos a sérülése annak a rendőrnek, akit a nyakán ért a lövés, társát a térdén találta el a golyó.

A spanyol közszolgálati televízió információi szerint a férfi akkor nyitott tüzet a rendőrökre, amikor igazoltatni akarták.

A támadó egy zöld színű Alfa Romeoval menekült el a helyszínről, és ő is megsérült, az egyik rendőr lövése eltalálta.

Az autót a hatóságok a közeli Sitges településen találták meg, majd pedig rábukkantak az elkövetőre is a szomszédos Canyelles település egy lakóházában, amelyet percek alatt körülzártak, a férfit pedig elfogták.

Az El Periodico című katalán lap rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölte: a támadás összefüggésbe hozható egy korábbi gyilkossággal. Hétfőn találták meg egy lelőtt, 63 férfi holttestét a tengerparti üdülőfalu, Miami Playa egyik lakásában. Épp az áldozat ravatalát tartották abban a ravatalozóban, amelynél a lövöldözés történt - írta az újság internetes oldalán.

Jordi Jané, a katalán kormány belügyi tanácsosa az üggyel kapcsolatban hangsúlyozta: nem terrorakció történt. A hatóságok azt valószínűsítik, hogy a lövöldözésnek a szervezett bűnözéshez lehet köze.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.