Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. Október 13. 11:15, kedd | Helyi
Forrás: Saját

Pillangó Óvoda és Családi Napközi - Egy jó hely a világban

Pillangó Óvoda és Családi Napközi - Egy jó hely a világban

Ahol jó gyereknek lenni...

2014-ben nyitotta meg kapuit a Pillangó Óvoda Mosonmagyaróváron, alternatívát kínálva azoknak a szülőknek, akik többre vágynak annál, amit egy állami intézmény nyújt gyermekük számára – hiszen a gyermek személyiségfejlődése szempontjából rendkívül fontos, hogy milyen környezetben, milyen körülmények között telnek azok az idők, amikor először kell megbirkóznia szülei hiányával.

Az Óvoda jelmondata: „Egy jó hely a világban” – és valóban, végigjárva a csoportszobákat, apró kis mosdókat, öltözőket, folyosókat, az embernek az az érzése, hogy bizony, itt jó gyereknek lenni! Mosolygós óvónénik és cserfes gyerekek mindenütt…

Az Óvoda maximálisan eleget tesz a szülők vágyainak, hiszen a vezetőség és a dolgozók egyaránt arra törekednek, hogy gyerekközpontú, családcentrikus hely legyen. Tisztában vannak azzal, hogy sok szülő most először engedi el gyermeke kezét és megértő odafigyeléssel fordulnak azokhoz az édesanyákhoz, akiknek talán még nehezebb az elválás, mint a kicsinek.

Minden kisgyermekkel külön foglalkoznak, így segítik az életkoruknak megfelelő tudás és tapasztalat megszerzését. A kicsik tudásvágyát a legnagyobb szeretetben, odaadó, gondoskodó légkörben elégítik ki. Az intézmény célja, hogy hozzájáruljon a boldog gyerekkor megéléséhez. Itt mindig van idő meghallgatni a kicsiket foglalkoztató gondolatokat és megválaszolni kérdéseiket!

A Pillangó Óvoda és Családi Napközi 1 éves kortól fogad gyermekeket, de a tervek szerint még iskolások részére is biztosítanak délutáni, felügyelet melletti tanulási lehetőséget. A nagy érdeklődésre való tekintettel a vezetőség bővítette az Óvodát, így az épület 500 négyzetméteres-, míg az udvar 2000 négyzetméteres alapterülettel várja a gyerekeket. A Pillangó ovisokat egyedi, színes, kényelmes bútorok, kiváló minőségű játékok veszik körbe, hogy igazán otthonosan és nagy biztonságban érezhessék magukat. Hatalmas ugrálóvár és trambulin elégíti ki a legmozgékonyabbak igényeit is. Az udvar és az épület egyaránt megfelel minden biztonsági előírásnak, legyen szó tűz- és balesetvédelemről, vagy akár a kicsik személyi biztonságáról.
Ez az a hely, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az olyan családi programok szervezésére, ahol kicsik és nagyok, anyukák, apukák, tesók értékes időt tölthetnek együtt, mint legutóbb, az október 2-i Alma koncerten.

Ugyan ebben a korban még a játéké a főszerep, nagy hangsúlyt fektetnek a körülöttünk levő világ megismerésére is. A nevelést, tanulást a mindennapi programokba építik be egy rugalmas, rendszeres, ismétlődő napirend kialakításával, ami nem csak egyszerűsíti életüket, hanem biztonságérzetet, nyugalmat ad, mellyel az innen kikerülő gyermekek ténylegesen felkészülten kezdhetik meg az iskolát. Két idegen nyelv közül lehet választani, ez az angol és a német. Az oktatás több szinten, mindig a gyermek tudásának megfelelően zajlik. Mivel időközben több szülőben merült fel az igény gyermeke magasabb szintű idegen nyelv oktatására, idén ősztől a Bostonból érkezett Ross Baxter várja a nyelvi csoportba iratkozó gyerekeket mindennapos, játékos angol tanulásra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.