Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Október 06. 09:47, kedd | Helyi
Forrás: Saját

Az Alma Együttes hazajár a Pillangó Óvodába

Az Alma Együttes hazajár a Pillangó Óvodába

Csodaszép környezet, ragyogó gyermekarcok, büszke anyukák és apukák, mosolygós óvónénik – ez a kép fogadott október 2-a délutánján, amikor a Pillangó Óvoda udvarába léptem.

Az itt szokássá vált családi programok sorába egy újabb Alma koncert következett. A gyerekeket és a zenekar tagjait egyaránt megmozgató buli után adott interjút Buda Gábor, a zenekar frontembere egészségről, ovisokról és a jövőre 20. születésnapját ünneplő zenekar terveiről.

Az első és legfontosabb kérdés; hogy vagy? Hiszen a nyáron volt egy műtéted…

Így van, ez egy hangszalag műtét volt. Gyakorlatilag csúcsra járattam a hangszalagjaimat, nem fogadtam szót az énektanáromnak, nem énekeltem be és ez megbosszulta magát. A sok megerőltetéstől egy polip lett a hangszalagomon, a magas hangok teljesen elvesztek, majd berekedtem, de megműtöttek és teljesen rendbe jöttem, köszönöm szépen. Viszont mindenkinek, aki énekléssel foglalkozik, azt javaslom, hogy a beéneklést vegye komolyan, ez nem vicc!

2016-ban 20 éves lesz az Alma Együttes. Készültök a jubileumra?

A következő évben egy olyan lemezt szeretnénk elkészíteni, amely fogyatékkal élő gyermekekről és az ő problémáikról szól. Kiss-Péterffy Márti, a dalszövegírónk nagyon szépen fogalmazta meg a verseket, melyek látássérült, halláskárosult, mozgáskorlátozott, Down-szindrómás vagy éppen autista gyermekekről szólnak. Azt szeretném elérni, hogy a huszadik születésnapunkra ennek a lemeznek a teljes bevételét felajánlhassuk az érintett alapítványoknak, szervezeteknek.

Az idei augusztus 20-i programsorozat keretein belül is jártatok nálunk. Milyen a mosonmagyaróvári közönség?

Igazából nagy különbséget tenni budapesti vagy vidéki gyerekek között – nem lehet. Inkább számít az, hogy milyen napszakban játszunk nekik, hogy ettek-e előtte, pihentek-e. Számít, hogy családdal vannak-e vagy az óvónéni kísérte el őket, fontos a helyszín is, hogy egy óvodában játszunk vagy egy művelődési házban… ezek mind hozzá tesznek vagy éppen elvesznek egy picit az élményből. Mi mindig igyekszünk a műsort amennyire lehet személyessé tenni vagy a hely szelleméhez igazítani.

Úgy tudom, hogy a Pillangó Óvodában sem első - és nem is második alkalommal - játszotok…

Ez így van! Nagyjából félévente jövünk, nagyon szimpatikus társaság, szeretjük őket. Egy picit már hazajárunk ide. Azokon a koncerthelyszíneken, ahol sokat lépünk fel, óhatatlanul is kialakul egy szorosabb kapcsolat.
Nagyon szeretjük az óvodákat, ott kezdtük a pályánkat. Bár ma már ritkábban van lehetőségünk ovikban játszani, azért azt tudni kell, hogy a családias hangulat miatt ez a zenekarnak is mindig egy másfajta megmérettetés. Emlékeztet minket arra, hogy nemcsak az a fontos, hogy zeneileg rendben legyen a produkció, hanem hogy tudjunk közel kerülni a gyerekek lelkéhez. Egy óvoda sokkal inkább próbája ennek, hiszen egy nagykoncerten a tömeg inkább hajlandó bulizni, itt pedig meg kell dolgozni a szeretetért. Az ovisokat nem érdekli hány arany- vagy platinalemezünk van és ez nagyon jó, mert így mindig az igazi érték marad meg nekünk!


-Párizs Eszter-

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.