Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2021. Január 21. 09:18, csütörtök | Helyi

Édes ízek hétvégéje

Édes ízek hétvégéje

A „Több-Lábon” Egyesület szervezte meg 2020. szeptember 19-20. között az Édes Ízek Hétvégéjét a mosonmagyaróvári Flesch Központban. A kétnapos bemutató és verseny több száz embert vonzott.

A projekt célja a város kulturális és természeti örökségére való támaszkodás volt. A cél olyan rendezvények szervezése, amely képes a helyi szereplők (intézmények, alkotó csoportok stb.) minél teljesebb bevonására.


Az Édes ízek hétvégéje! előzménye, egy iskola, egy cukrász fejéből pattant ki, majd 2010-ben a Mosonmagyaróvár és környéke Gasztronómiai Egyesület és a Haller János Általános, Szakközép- és Szakiskola közösen megrendezte a mosonmagyaróvári vendéglátó-ipari fórumot, a Haller Gasztro Kupát. Ezen a rendezvényen a vendéglátás rejtelmeibe kapott betekintést, aki ellátogatott. A versenyeken kívül célja volt a rendezvénynek, hogy a vendéglátó ipari szakmákat megismertesse az érdeklődőkkel, népszerűsítse a fiatalok körében. Erre egyre inkább nagyobb az igény, hiszen ezen a területen is munkaerőhiány van. Évek folyamán a szakmai körökben egyre nagyobb megbecsülést vívott ki a rendezvény, hiszen az ország különböző városainak vendéglátó iskoláiból érkeztek szakácsok, cukrászok, hogy megmutassák tehetségüket, a szakma iránt érzett elkötelezettségüket. A rendezvénnyel a diákok szakmai fejlődését igyekeznek fejleszteni, ugyanakkor kitárják az érdeklődők előtt a gasztronómiát, bemutatják szépségeit, különlegességeit. A szervezők úgy érezték, hogy ezt a rendezvényt a város közösségének, az itt élőknek is meg kell mutatni, ezért létrehozták kiegészítő rendezvényként a Mosonmagyaróvári Csokoládé Fesztivált. Különböző helyi művészeti csoportok kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. Gasztronómiai bemutatókkal, nemcsak a vendéglátó iparban dolgozók számára érdekes workshoppokkal várták az érdeklődőket. A két napos rendezvényen minden korosztály megtalálta a számára érdekes programot, zöldésszobrászat, koktélshow, gyerek programok várták az ide látogatókat.

A program a „JátszÓvár: a közösségi alkalmak számának növelése” című TOP-7.1.1-16-H-006-5 kódszámú felhívás keretében a „Édes ízek hétvégéje!” címmel benyújtott pályázaton belül (TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01480) a Több lábon Egyesület szervezésében valósult meg. A rendezvény az Európai Unió és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. Az elnyert összeg 3 500 000 Ft.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 26. 12:15, péntek | Helyi

Nincsenek lezárt játszóterek, csak javításra váró játékok

Szalaggal zártak le néhány játékot a város valamennyi játszóterén, ez azonban nem a járványhelyzet miatt volt szükséges, hanem a karbantartási munkák miatt.

2021. Február 25. 15:03, csütörtök | Helyi

A Magyar Közút Zrt. újítja fel a körforgalom útját

Idén a tervek szerint kijavítják a kátyúkat és új aszfaltot kap a Levél felőli behajtónál található körforgalom, az 1-es főúton.

2021. Február 25. 12:06, csütörtök | Helyi

Március 15-ig maradnak a korlátozások

Március 15-ig maradnak a jelenleg fennálló járványügyi korlátozások - ezt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a csütörtöki Kormányinfón.

2021. Február 24. 18:08, szerda | Helyi

A nők helyzetén segítettek

Befejeződött a Flesch Károly Nonprofit Kft. „Együtt a nőkért a családban és a munkahelyen Mosonmagyaróvár térségében” elnevezésű projektje.