Városlista
2020. április 5, vasárnap - Vince

Hírek

2019. December 23. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Adventi, jótékonysági koncert Mosonmagyaróváron

 Adventi, jótékonysági koncert Mosonmagyaróváron

A Lions Club Mosonmagyaróvár és alapítványa, valamint a Kühne Koncert Fúvószenekar, várta a fúvószenét kedvelő közönséget a Flesch Károly Kulturális Központ színháztermébe, egy jótékonysági koncert megtekintésére.

A "Lionsok" és a zenekar kapcsolata immár húsz éves múltra tekint vissza, köszönhetően Hernádi Sándor eddigi karmesternek és Lions tagnak, aki e koncert keretében vehette át a dicsérő oklevelet Cselovszki Katalintól a helyi "Lionsok" elnökétől. A koncert vendég zenekara Kapuvárról érkezett, Kőszegi-Németh József karmester vezetésével.

A jótékonysági hangversenyt a kapuváriak kezdték három karácsonyi dallal, majd egy "igazi" fúvószene következett, a Szamosmenti induló. Ezután Cselovszki Katalin, Lions elnök köszöntötte a megjelenteket, valamint Boronkay Gusztáv, Lions Club kormányzó szólt a közönséghez.

Utána Horváth Cecilia mondott el egy szép verset. A kapuvári zenészek repertoárjából nem hiányzott a Louis Amstrong által világhírűvé vált Csodálatos világ c. feldolgozás sem, nagy sikert aratva. Az elhangzott dalokat, keletkezésük rövid történetét és a zenekarokat bemutatta Bencsik Tibor, alias "Bicsek". Kapuvár Város Fúvószenekara szilveszteri előzetesként a Sej-haj Rozi és a Honvédbanda pattogós ritmusával zárta műsorát, vastapsot aratva.

A rövid szünet után a Kühne Koncert Fúvószenekar műsora következett Ifj. Vámos Gábor dirigálásával, a Kossuth induló dallamaival. A zenekar utánpótlásról is gondoskodik, ők léphettek színpadra, a Kühne Zenetanoda ifjai, Pusztai Kinga tanárnő vezetésével. Reineke: Where Eagles Soar c. szám elhangzása után a Mosonyi Mihály Zeneiskola fúvós növendékei következtek, Kovács Tamás József zenetanár irányítása mellett.

A színvonalas koncertet a két zenekar közös műsorszámmal, a Bán László: Karácsony éjjele c. művel zárta, de a zsúfolásig megtelt nézőtéren ülők többször visszatapsolták a zenészeket, ráadást kérve. A jótékonysági koncert bevételét a Lions Club - Mosonmagyaróvár és alapítványa a város rászoruló gyermekeinek javára fordítja.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 03. 14:41, péntek | Helyi

Megnyitják a mosonmagyaróvári hulladékudvart

Kedden, csütörtökön és szombaton lesz nyitva a hulladékudvar.

2020. Április 03. 10:59, péntek | Helyi

Az én városom - Hova tűnt a sok virág?

Újabb írással jelentkezünk.

2020. Április 03. 10:58, péntek | Helyi

Ünnepi hulladékszállítási rend Mosonmagyaróváron

Tájékoztatás a húsvéti hétvégén esedékes hulladékszállításról.

2020. Április 03. 05:00, péntek | Helyi

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.