Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. December 06. 19:59, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Öt év fegyveres rablásért

Öt év fegyveres rablásért

Jogerősen öt év börtönre ítélt a Győri Ítélőtábla csütörtökön egy mosonmagyaróvári férfit, aki fegyveresen próbált kirabolni egy pénzváltót 2010-ben.

A táblabíróság ezzel helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét. A most 27 éves vádlott 2010 tavaszán egy mosonmagyaróvári pénzváltóban egy airsoft pisztolyt szegezett az alkalmazottra, és a bevétel átadását követelte. Az alkalmazott a felszólításnak nem tett eleget, és megnyomta a pánikriasztót. A vádlott ezért kiszaladt a helyiségből, és kocsival elmenekült. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a szabadságvesztés súlyosításáért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett.

A csütörtöki tárgyaláson az ügyész egyebek között kifejtette, hogy a bűncselekményhez képest és társadalmi veszélyességét illetően nem elég súlyos az elsőfokú ítélet, ezzel szemben az ügyvéd túlzott mértékűnek tartotta. A vádlott - aki eddig már több mint két évet töltött előzetes letartóztatásban - azt mondta, hogy megbánta a bűncselekményt. Zólyomi Csilla tanácselnök indoklásában hangsúlyozta, hogy a nehéz anyagi helyzet nem lehet enyhítő körülmény és indok ilyen súlyú bűncselekmény elkövetéséhez. Szólt arról is, hogy a vádlott az eljárás során beismerte tettét. Ez a bűncselekmény 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, s az ítélőtábla az enyhítő körülmények figyelembevételével a törvényi minimumban határozta meg a büntetést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.