Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Július 03. 11:00, kedd | Helyi

Ladánybene 27 koncert a Klub Faházban

Ladánybene 27 koncert a Klub Faházban

A reggae zene éltet... - 27 éve zenél együtt a Labánybene27 zenekar. Jövő héten Mosonmagyaróvárra látogatnak egy fergeteges koncert erejéig.

A zenekar vezetőjével, Bodnár Tibivel a mosonmagyaróvári látogatásuk apropóján készítettünk interjút:

Nemes Claudia - InfoMóvár szerk.: A reggae zene éltet... 27 éve zenéltek együtt - ez még egy házasságban is dicséretes. :) Tényleg képes erre az a műfaj? Mit jelent számotokra ez a zene?

Bodnár Tibi - a LB27 vezetője: Igen, ez a zene csodákra képes. Már hallgatni is érdemes, főleg a roots reggae felvételeket, mert a hangok és a ritmusok mögött valahol mélyen rendkívül pozitív energiák rejlenek, amit Bob Marley "positive
vibration"-ként, a Third World zenekar "the rhythm of life"-ként említett.
Mi sok-sok éve utazunk ebben a műfajban és a próbákon, koncerteken "kúráljuk magunkat" a reggae éltető erejével. Mi szép lassan sodródtunk a reggae zene felé valamikor a 80-as évek közepétől és hosszú idő volt, amíg megértettük és megéreztük a reggae lényegét. Ehhez ki kellett utaznunk Jamaicába, hogy személyesen is meggyőződhessünk az ottani emberek életével és az ottani zenék sokaságával.
A reggae nem csak a zenekar stílusa lett, hanem a küldetésünk is. Legalábbis az 1995-ös utazásunktól számítva évekig a reggae hazai népszerűsítésén fáradoztunk, sokszor félre téve a Ladánybene 27 zenekari érdekeit. Talán ezért is él ilyen sok évet és fiatal még most is a banda. Van miről zenélnünk, vannak gondolataink, energiáink, amiket át kell adnunk a fiataloknak.

IM: Milyen változásokat hozott a zenekar életében, hogy az idei évtől RasTamás már nem erősíti a csapatot?

B.T.: RasTamás (Ras úr, ahogy mi szólítottuk) alapító tagunk és szervezőtársam
volt, illetve egy markáns személyiség, ezért kiválásával komoly átalakulás és újrarendeződés kezdődött a zenekaron belül. Ez egy természetes folyamat minden közösségben. Sajnáljuk, hogy elváltak útjaink, de mi előre tekintünk és dolgozunk tovább. Januártól megvalósítottuk, hogy minden bulinkra fúvósokkal kiegészülve tudjunk eljutni, a doboknál Krecsmáry Zsolti foglal helyet és elmondhatom, hogy mostanra sikerült alaposan összeszoktatni a Ladánybene 27 ritmus szekcióját, a motort! Illetve a szervezésben Nikolits Dorci barátnőnk segíti a zenekar útját!

IM: Pár hónapja jelent meg legújabb lemezetek, We Are One címmel. Milyen
újdonságokat találhatunk ezen az albumon?

B.T.: Ez egy EP, csak internetes fórumokon, web zeneáruházak felületein elérhető,
3 dalból álló album. Ezt a három dalt még tavaly készítettük, de a szerzemények már az új LB27 hangzást tükrözik. A Címadó We Are One dalban megvillannak fúvósaink, s erre a dalra készítettünk egy nagyon ütős klip-et is! Ajánlom az olvasók figyelmébe:

Most, az új korszakunk első hónapjaiban összeraktunk további 7-8 új dalt, amik remélhetőleg hamarosan felvételre kerülnek, mert szeretnénk ezt a megújult LB27-et minden szinten megmutatni!

IM: Mikor láthatunk és hallhatunk Benneteket Mosonmagyaróváron?

B.T.: Július 7-én lépünk fel a Klub Faház szabadtéri színpadán. Nagyon sok jót
hallottam itt játszó zenész barátainktól a Faházzal kapcsolatban, illetve a korábbi "Voluta" bulikon már többször megéreztük, hogy milyen lelkes az itteni közönség. Reméljük ez a buli is tovább erősíti az LB27-Mosonmagyaróvár köteléket!

Gyertek el és bulizzunk egy jót a nyár derekán!

Ladánybene27 koncert a Klub Faházban július 7-én!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.