Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Február 20. 12:03, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Késsel akart rabolni a nő, az eladó rázárta a boltot

Késsel akart rabolni a nő, az eladó rázárta a boltot

Egy fóti üzletet akart kirabolni tavaly tavasszal egy helyi asszony, az eladó kiszaladt és rázárta az ajtót. A csapdába ejtett nő rágyújtott, megcsappantotta a vodkakészletet, majd az őt elfogó járőrökkel tartott.

A dunakeszi vizsgálók befejezték a nyomozást ellene.

2021. április 19-én délelőtt egy nő tért be egy fóti boltba, ám legkevésbé sem vásárlási szándékkal. Tett egy kört a sorok között, majd az eladóhoz fordult, nyitott pengéjű kését megmarkolva követelte a bevételt. Az alkalmazott nem adta, hiába hangzott el többször is ugyanaz a felszólító mondat. Amikor a késes támadó a pult mögé indult, az alkalmazott kiszaladt a boltból, kívülről bezárta az ajtót és telefonálni kezdett.

A helyszínen percekkel később szirénázó rendőrautók satufékeztek, addig a szabad mozgásától ideiglenesen megfosztott nő a kasszából kimarkolta a bankjegyeket és egy kupac bankkártyás vásárlást igazoló papírt, magához vett egy üveg vodkát, leült egy kosártartóra és rágyújtott. Káros szenvedélyű időtöltését a riasztott rendőrök szakították félbe, akik bilincselve állították elő - közölte a rendőrség.

A 81.500 forint hiánytalanul helyben maradt, a nő a kihallgató helyiségben válaszolt a feltett kérdésekre.

Beismerte tettét, amit anyagi nehézségei miatti elkeseredettségével magyarázott. Szalonnázó kését mindig magánál tartotta, azt használta, amikor eredetileg teáért belépve a boltba - hirtelen ötlettől vezérelve - rablásba fordította a vásárlást.

A kilenc hónapot letartóztatásban töltött, 2022. január 19-től bűnügyi felügyelet alatt álló, 39 éves nővel szemben a Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.