Városlista
2020. július 6, hétfő - Csaba

Hírek

2019. November 03. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: MKC

KATONA-Lépésben előre

KATONA-Lépésben előre

A Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es nôi kèzilabda csapatànak hét bajnoki mérkőzésén, Katona Flóra szerezte a legtöbb gólt, szám szerint huszonhatot.

Igaz, hogy a szélső ezekből tizenkettőt hétméteresből dobott...

- Természetesen örülök minden dobott gólomnak, de nagy jelentőséget nem tulajdonítok ennek – kezdte a beszélgetést Katona Flóra. – Sokkal fontosabb számomra a csapat eredményessége, amiért még sokat kell dolgoznunk. A kötelező győzelmeket ugyan hoztuk, de a bravúrok még elmaradtak, pedig ezekre is megvolt a lehetőségünk több bajnoki mérkőzésen. A viszonylagosan sok dobott gólom ellenére, sajàt magamtól is sokkal többet várok.

Úgy tûnik, immàron a csapat első számú büntető specialistája. A tizenöt kísérletből elért tizenkét góllal elégedett?
- Ez egy elfogadható mutató, de mindig bosszankodom, amikor visszanézem az elrontott heteseket. Igazi páros verseny egy büntető a kapusokkal, hiszen sok videózás, felkészülés előzi meg a dobásokat. Fontos, hogy jó döntést hozzak és nyugodtan álljak oda büntetőhöz, mert csak akkor lehetek sikeres.


Az FTC-MKC találkozó legjobbja a hazaiak jobbszélsője, Lukács Viktória volt, aki tíz gólt dobott. Mi szükséges egy ilyen teljesítményhez, a szélen szereplő kézilabdázónak?
- Elsősorban az, hogy a csapat kiszolgálja a szélsőt, és ezt a Fradi most meg is tette Lukáccsal. Pontos labdákat kapott a lerohanásoknál, valamint sokszor hozták helyzetbe a támadásaik végén is. Ô pedig egy tapasztalt, válogatott játékos, akinek ezen a találkozón igazán ki is jött a lépés, talán nem is hibázott a befejezéseknél. Az FTC utánpótlás játékosaként sokszor figyeltem a játékát, szurkolok neki, hogy a közelgő világbajnokságon is ilyen eredményes legyen.

A meghívó a számodra is rendszeresen érkezik a „B” válogatott csapatba. Figyelik tehát a játékodat és ezeken az összetartásokon is megmutathatod magad.
- Nagyon fontos számomra a válogatott, mindig feltöltődve jövök vissza az ottani napok után. Tudom, hogy a posztomon vannak még előttem, és a világbajnoki keret is összeállt már Kim Rasmussen fejében. Dolgozom, készülök, edzek teljes erőmből, hogy meg tudjak ragadni minden lehetőségét arra, hogy az „A” csapathoz kerüljek. Ehhez azonban elsősorban a bajnokságban kell bizonyítanom, tehát éles helyzetekben megmutatnom, hogy mire vagyok képes.

Szombaton a DVSC otthonában folytatja a pontvadászatot az MKC. Mire lehet számítani a bajnokság meglepetés csapatának tartott debreceniek ellen?
- Bravúrosan kezdte a bajnokságot a DVSC, amely az EHF-kupában is jól rajtolt. Nem lesz tehát könnyű dolgunk a civisvárosban, ahol köztudottan rajonganak is a csapatért, a kézilabdáért. Viszont az elmúlt két fordulóban kicsit megtorpantak a debreceni lányok, ezért vélhetően nagy lesz a nyomás rajtuk a szombat esti találkozón. Ezt pedig nekünk okos, türelmes és taktikus játékkel meg kell próbálnunk kihasználni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 04. 14:55, szombat | Helyi

Kiütötte az MTE a Pápát

A Credobus Mosonmagyaróvár második edzőmérkőzését játszotta ezen a héten.

2020. Július 03. 12:43, péntek | Helyi

Virágosíts Mosonmagyaróvár!

Aki a virágot szereti, jelentkezzen!

2020. Július 03. 12:42, péntek | Helyi

Ismét szúnyoggyérítés Mosonmagyaróváron

Értesítés a lakosság és a méhészek részére.

2020. Július 01. 13:12, szerda | Helyi

Ebösszeírás Mosonmagyaróváron

Online is lehet intézni a bejelentést.