Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Március 30. 08:19, péntek | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Önkormányzat

Új jegyzője van Mosonmagyaróvárnak

Új jegyzője van Mosonmagyaróvárnak

Ülésezett a képviselő-testület.

Tizennyolc napirendi pont szerepelt Mosonmagyaróvár közgyűlése előtt március 29-én.

A napirendi pontok tárgyalása előtt a Futura beruházásról hallgatott meg tájékoztatást a testület. Napirenden többek közt a jegyzői pályázatok elbírálása, rendőrségi beszámoló, önkormányzati intézmények felújítási terve, testvérvárosi megállapodás kötése Sepsiszentgyörggyel, s környezetvédelmi díj adományozása szerepelt.


Két pályázat érkezett a jegyzői állásra. Fehérné Bodó Mariann eddigi aljegyző mellett egy kaposvári pályázó jelentkezett. A testület egyhangúan, 15 igennel Fehérné Bodó Mariannt választotta Mosonmagyaróvár új jegyzőjévé.


Egyhangú bizottsági támogatással került a város rendőrkapitányságának beszámolója a grémium elé. Ebből kiderül, hogy tavaly az állományból 15 fő távozott, míg egy fő érkezett. Az év végén a személyi állomány 179 fő volt.
A beszámolóból kiolvasható az is, hogy az erőszakos és garázda jellegű magatartások száma 14,5 százalékkal, míg a közterületeken elkövetett bűncselekményeké 13,7 százalékkal csökkent. Ugyancsak csökkent a testi sértések, a garázdaság, a lopások, a lakásbetörések, a gépkocsi lopások, rablások száma.


Mosonmagyaróváron közel 300 háztartás nincs rácsatlakozva a szennyvízcsatorna-hálózatra. 2012. február 1-jétől ők az eddig 120 Ft/ köbméter helyett tízszeres díjat, 1200 forintot kell, hogy fizessenek talajterhelési díjként. S Mivel a város az érzékeny besorolású övezetbe tartozik, így 1,5 szeres területérzékenységi szorzót kell használni. Így 1800 Ft talajterhelési díjat kell fizetni köbméterenként annak, aki nem kötött rá a hálózatra, szemben a 310 forintos csatornahasználati díjjal.
Ezért a testület döntött a rákötések támogatásáról, a határozat szerint, aki ráköt a hálózatra, maximum 40 ezer forint költségekkel igazolt támogatást kap. S emellett július 31-ig nyolcvan százalékos kedvezményt a megemelt díjból.


Mosonmagyaróvár testvérvárosa lesz az erdélyi Sepsiszentgyörgy, erről is határozott a testület. A testvérvárosi szerződés aláírására Sepsiszentgyörgyön kerül sor április végén.


A Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért díjat heves vita után a Városi Kollégium kapta.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.