Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2016. Május 26. 04:00, csütörtök | Helyi
Forrás: mkc se

Győztes mérkőzéssel búcsúztunk a szezontól - képekkel

Győztes mérkőzéssel búcsúztunk a szezontól - képekkel

Május 20-án a szezon utolsó bajnoki mérkőzése várt a mosonmagyaróvári kézilabdás hölgyekre a Budaörs ellen.

A rájátszás utolsó fordulója nagy téttel bírt az MKC számára, hiszen győzelem esetén, illetve attól függően, hogy mit játszik az MTK a Békéscsaba ellen akár az alsó ház első helyén is végezhetett az óvári csapat.

Jól kezdtek Varga József lányai, pár perc elteltével már hárommal vezettek. Ezt követően aztán összeszedték magukat a vendégek, ám ez csak arra volt elég, hogy a csapatok közti különbség ne legyen nagyobb. Az első félidő derekán továbbra is magabiztosan, 8-4-re vezettek a mieink. A folytatás is remekül sikerült: Zeljana Stojak bravúrok sorát mutatta be a mosonmagyaróvári kapuban. Rajnohová duplájával, már hattal is mentünk a 20 perc környékén. Aztán jöttek a Dombi és Gerháth gólok, amik tovább növelték az MKC előnyét. A 28. percben már 10 tíz volt a csapatok közti különbség, így számolhatott a közönség. A hazai tábor kibővült erre a mérkőzésre, hiszen a szurkolókhoz ezúttal csatlakoztak az NBII-es indulást kiharcoló MTE 1904 labdarúgói és a szakmai stáb is. A tízgólos előnyt eggyel még megtoldották a hazaiak, így a félidőben 17-6-ra vezettek.


A második játékrész kissé nehézkesen indult hazai szempontból, 10 perc alatt mindössze két óvári gólt láthatott a közönség. Ezzel szemben a budaörsiek, Szamoránszky és Földes Viktória vezényletével közelebb zárkóztak. Igaz a félidő közepén ez mindössze azt eredményezte, hogy „csak” kilencgólos volt a hazai fór, ekkor 23-14 volt az állás. Az utolsó negyed órára aztán már újra összeszedték magukat a MKC-s lányok. Végig tartották a tíz gól körüli különbséget, így egyáltalán nem forgott veszélyben a siker. Végül 28-20-ra nyertek a hazaiak a szezon utolsó mérkőzésén. Ami azt jelenti, hogy a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club veretlenül, 5 győzelemmel és 1 döntetlennel zárta az alsóházi rájátszást. A mérkőzés után kezdetét vette az ünneplés, és a búcsúztatás. A Budaörs ellen utoljára játszott mosonmagyaróvári színekben Szepesi Ivett, Csapó Kyra, Puhalák Szidónia és De Araujo Tamires. További sok sikert lányok!

Mestermérleg

Varga József: Az első félidő játéka megalapozta ezt a mérkőzést. Jó lett volna, ha a második játékrészben is ugyanolyan elánnal játszottunk volna, mint az elsőben, de ez csak részben sikerült. Azt mondtam a rájátszás előtt, hogy ha 8 pontot szerzünk, akkor maximálisan elégedett leszek. Ebből 11 pont lett, úgyhogy nagyon büszke vagyok a lányokra!

Mihály Attila: Mindkét csapat várta már az idény végét, a mérkőzés is ennek szellemében alakult. A Mosonmagyaróvár teljesen megérdemelten győzött, már csak azért is, mert nálunk többen gyengén teljesítettek. Megyünk tovább a saját utunkon, és megpróbálunk felzárkózni a jobb csapatokhoz.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.