Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 17. 00:00, kedd | Helyi

Fejhallgatók régen és ma

Fejhallgatók régen és ma

A régi időkből sok minden maradt ránk. Vannak, amik a felejtés homályába merülnek, és vannak, amik sosem mennek ki a divatból.

A fejhallgatók még ma is tartják a frontot. Továbbra is használjuk üzleti és szórakozási területen is egyaránt. A fejhallgatókról kijelenthető, hogy ezek a termékek nem fognak kimenni a divatból. Igen, megjelentek helyettük a fülhallgatók, bár azok sem minőségben, sem megjelenésben, de legfőképp hangzásvilágban nem képesek azt a minőséget hozni, mint a régi változatok.


A fejhallgatók külső fejlődése


A régi időkben minden műszaki cikket csak feketében lehetett kapni. Mára már változatos színvilág jellemzi a fejhallgatókat is. Persze üzleti felhasználás céljából jó lehet a fekete is, mert oda mindegy. De ki akarna egy fekete fülessel nyomulni az utcán, amikor az már szinte minden színárnyalatban is kapható?

A hagyományos kialakítási forma, amely az egész fület körülöleli. Igen, ez az a méretes darab, amely gyakran még kellemetlenül is tudott melegíteni. Ezek mellett már megjelentek a fülre simuló modellek. Lényegesen könnyebb viseletet biztosítanak, a súlyuk is csekélyebb. Kialakításuknak köszönhetően már nem is melegítnek úgy, mint elődeik. Ettől függetlenül páratlan hangzásvilágot képesek nyújtani a számunkra. Viselésükkel kizárhatjuk a környezetből érkező hangokat és zajokat egyaránt. Sok modell még izzadásgátló felülettel is rendelkezik, így a nyári melegben sem okoznak verejtékezést a viselőjének.


Technikai ugrás


A legnagyobb lökést a Bluetooth technológia megjelenése hozta. Ennek köszönhetően már a fejhallgatók modelljei között is megjelentek a vezeték nélküli kapcsolódást és adatátvitelt támogató kivitelek is. A vezeték nélküli kivitel előnyös mindenki számára, mert többé nem kell a vezeték elhelyezéséről és annak megtöréséről gondoskodnunk. Ennek köszönhetően az ilyen megoldással felszerelt fejhallgatók is hosszabb élettartamot garantálnak.

A technológia főként a fejhallgatók esetében használható ki. A fülhallgatóknál gyakori probléma, hogy a Bluetooth-os darabok egyéb pántot, szíjat tartalmaznak, amellyel az eszköz a nyakban is viselhető, használaton kívül. Sok esetben ezek a kis kiegészítők sokkal zavaróbbak lehetnek, mint a már jól megszokott tekeredő vezeték.


A kiegészítők szerepe


Az olyan perifériák, mint a fej- és fülhallgatók használata is elkerülhető lenne. De használatukkal, sokkal kényelmesebb és kellemesebb napokat, valamint életvitelt teremthetünk magunknak. Az élet értelme pedig pont ez. Éljünk úgy, ahogy nekünk a legjobb, és másokkal is tekintetre vagyunk. Választhatunk fejhallgatót zenehallgatáshoz, telefonáláshoz vagy csak otthoni használatra, hogy a családunkat ne zavarjuk a szórakozásunkkal. A széles választékban mindenki megtalálhatja a hozzáillő darabot, amivel sokoldalúbbá teheti a mindennapjait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.