Városlista
2021. április 22, csütörtök - Csilla

Hírek

2021. Február 24. 08:25, szerda | Helyi
Forrás: ingatlannet.hu

Erre számíthatunk, ha most szeretnénk ingatlant vásárolni a környéken

Erre számíthatunk, ha most szeretnénk ingatlant vásárolni a környéken

A tavalyi év sok váratlan fordulatot tartogatott számunkra. A koronavírus járvány első hulláma nagy befolyással volt a gazdaságra és a mindennapi életünkre.
Az ingatlannet.hu elemzése:

Akkoriban ténylegesen visszaestek az ingatlanpiaci tranzakciószámok, hiszen aki tehette inkább kivárt, azok akik mindenképp a 2020-as év áprilisi-májusi hónapjaiban szerették volna eladni, illetve kiadni az ingatlanjaikat akár többet is
engedhettek az árakból, mint ahogy szerették volna. Ez a helyzet a vevők körében pedig szélesebb alkupozíciót hozott létre.

Korábban már beszámoltunk arról, hogyan változott városunk ingatlanpiaca az elmúlt évek során, akkor kiderült, hogy manapság sokkal drágábban kínálják az ingatlanokat, mint öt évvel ezelőtt.Ebben a cikkünkben pedig a januári kínálati árakat fogjuk megvizsgálni.


A második hullám után már a harmadik kapujában vagyunk, így jogosan tehetjük fel a kérdést: mire számíthat az, aki napjainkban határozta el magát az ingatlanvásárlás mellett? Egy biztos Győr-Moson-Sopron megye nagyobb városaiban még most sem adják olcsón az ingatlanokat, aki saját házat
szeretne vásárolni nincs könnyű helyzetben.


Mindenhol drágák az ingatlanok, azonban mégis van differencia
Ha mindenképp Mosonmagyaróvár területén akarunk lakást vásárolni igencsak magas összegeket kell kifizetnünk, az idei év elején a téglalakásokért csaknem 478 ezer forintot, a panellakásokért 388 ezer forintot kértek el négyzetméterenként a vevőktől. Ezek az összegek egy 60 négyzetméteres téglaépítésű lakás esetén majdnem elérik a 30 millió forintot, panellakásoknál pedig a 23,5 millió forintot. A családi házakra a 429 ezer Ft/m 2 -es árfekvés jellemző, ennek köszönhetően egy 100 négyzetméteres alapterületű családi házat 42 millió forintnál olcsóbban nem igen találhatunk.


Az Ingatlannet.hu adataiból kiderül, hogy a soproni ingatlanok még drágábbak, hiszen ott házat 462 ezer Ft/m 2 -es áron, tégla-, illetve panellakást 450-500 ezer forintos átlagáron vásárolhatunk manapság. Ez az összeg egy lakásnál - 60 m 2 -es alapterület esetén - legalább 27 millió forintot jelent.

Győrben szintén igen magas átlagárat figyelhettünk meg az idei év elején, ugyanis családi házat 348 ezer Ft/m 2 -es átlagáron vásárolhatunk napjainkban, ami egy 110 négyzetméteres ház esetén majdnem 38 millió forintot jelent. A téglalakásokat 531, panellakásokat 394 ezer forintos négyzetméter áron kínálják eladásra a lakástulajdonosok.

A négy legnagyobb lélekszámmal rendelkező városunk tekintetében minden bizonnyal Kapuváron a legolcsóbb a házak négyzetméterenkénti átlagára: 264 ezer forint. Lakást szintén itt vehetünk a legolcsóbban, hiszen azt 343 ezer forintos átlagáron találhatunk négyzetméterenként.


Tovább tart eladni az ingatlanokat
Az MNB lakáspiaci jelentéséből is kiderült, hogy az értékesítéshez szükséges idő elsősorban a kisebb fővárosi társasházi lakások esetében emelkedett. A lakóingatlanok értékesítéséhez szükséges idő 2020-ban 2,5 hónapról 3 hónapra emelkedett. Azonban az ingatlantípusok és az elhelyezkedés tekintetében érdemi különbségek is tapasztalhatóak: leginkább a vidéki panel, a vidéki – 50 m 2 -nél
kisebb társasházak és a panelek esetében emelkedett ez az idő.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 22. 11:19, csütörtök | Helyi

Kerékpárokat gyűjt a Rotary Club a házi gondozóknak

A Rotary Club Mosonmagyaróvár kerékpárokat gyűjt a városban dolgozó idősek, illetve betegek ellátását végző ápolóknak, gondozóknak, hogy megkönnyítsék a napi munkájukat.

2021. Április 21. 15:36, szerda | Helyi

Lámpás csomópont épül a város kritikus kereszteződésében

Több csomópont is megújul a jövőben, aminek célja, hogy megkönnyítsék a város közlekedését. A Cserháti utca és Malomszer kereszteződésében, mintegy 80 millió forintból jelzőlámpás csomópontot építenek még az idei évben.

2021. Április 20. 11:19, kedd | Helyi

Több mint négymillió forint értékű hamis ruhát találtak a pénzügyőrök

Hegyeshalomnál ellenőrizték a pénzügyőrök azt a kamiont, amiben több mint négymillió forint értékű hamis ruházati terméket találtak.

2021. Április 16. 16:24, péntek | Helyi

Féltékenységből verte meg barátnőjét

A napokban érkezett bejelentés arról a rendőrségre, hogy volt barátja súlyosan bántalmazta a fiatal nőt.