Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. December 21. 08:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek három férfit, akik egymillió eurót akartak rabolni

Elítéltek három férfit, akik egymillió eurót akartak rabolni

Fegyházbüntetésre ítélt a bíróság két koszovói és egy német állampolgárságú férfit, akik egymillió eurót akartak elrabolni egy albán pékségből - közölte a Budapest Környéki Törvényszék az MTI-vel hétfőn.

A Budapest Környéki Törvényszék hétfőn hirdetett ítéletet abban a büntetőügyben, amelyben három vádlott ellen rablás kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség - írták.

A vádirat szerint a német állampolgárságú elsőrendű vádlott 2018 februárjában Pomázon teleszkópos vascsővel bántalmazta egy albán pékség tulajdonosát, majd elmenekült. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

2019 januárjában a koszovói állampolgárságú harmadrendű vádlott felbujtotta az elsőrendű vádlottat, hogy utazzon Magyarországra ismét, és a szintén koszovói állampolgár másodrendű vádlottal fegyveresen rabolják ki a pékséget.

Az elsőrendű vádlott beszerezte a bűncselekményhez szükséges eszközöket, a harmadrendű vádlott pedig vett egy autót, majd 2019. február 22-én a pékséghez hajtottak, ahol az első- és másodrendű vádlott késsel és pisztollyal felfegyverkezve bement a boltba, ahol megkötözte a sértettet és két dolgozót - írták.

Az elsőrendű vádlott egymillió eurót követelt a pékség tulajdonosától, és azzal fenyegetőzött, hogy ha nem kapja meg, mindhármukat megöli. Időközben a sértett boltba érkező testvérét is megkötözték, majd dulakodás kezdődött, az eldobott fegyver elsült, a hangjára pedig felébredtek a közelben alvók, és kiszabadították megkötözött társaikat. Feltartóztatták az elsőrendű vádlottat, a másodrendű azonban elmenekült - áll a közleményben.

A bíróság az első- és másodrendű vádlottat bűnösnek mondta ki rablás kísérletében, személyi szabadság megsértésében és magánlaksértésben, ezért őket nyolcévi fegyházbüntetésre ítélte. A harmadrendű vádlottat rablás kíséretében, személyi szabadság megsértésében mint felbujtót mondta ki bűnösnek a bíróság, ezért őt 9,5 év fegyházbüntetésre ítélte.

A bíróság fenntartotta az első- és másodrendű vádlott letartóztatását. A harmadrendű vádlott bűnügyi felügyeletét megszüntette a bíróság, egyúttal elrendelte letartóztatását.

A döntés ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.