Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Október 12. 14:36, péntek | Helyi
Forrás: oxigén média

Csaló tűzifa árusok jelentek meg megyénkben

Csaló tűzifa árusok jelentek meg megyénkben

Csaló faárusok tűntek fel megyénkben a napokban. Először egy 84 éves Győr környéki asszony háza előtt álltak meg az alkalmi faárusok.

Az idős hölgy elmondta, hogy ő már a ravazdi tüzépről megrendelte télire a fát, így nincs szüksége több tüzelőre. A szélhámos árusok elhitették a nyugdíjassal, hogy ők azok, akik az általa megrendelt fát kiszállítják. Még egy telefonhívást is imitáltak jelenlétében, hogy történetük hitelesebb legyen. Az asszony végül kifizette az ötven mázsa fa árát, amiről csak később derült ki hogy jóval, harmincöt mázsával kevesebb, mint a kialkudott mennyiség. A csalók mintegy kilencvenezer forinttal rövidítették meg a nyugdíjas asszonyt. Mosonmagyaróvár környékén egy 77 éves férfit károsítottak meg. Az ismeretlenek azt állították, hogy megrendelőjük nem vette át tőlük a 106 mázsa kemény fát, így azt jóval áron alul szeretnék értékesíteni. A nyugdíjas gyanútlanul mondott igent a kedvezményes üzletre, ám utóbb egy méréssel kiderült, az árusok több mint százötvenezer forinttal csapták be a férfit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.