Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Július 24. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Autós üldözés után tartóztatták le, gyereket is veszélyeztetett

Autós üldözés után tartóztatták le, gyereket is veszélyeztetett

Letartóztatott a bíróság pénteken egy büntetett előéletű férfit, akit több mint félórás autós üldözés után fogtak el még kedden a zalaegerszegi rendőrök.

Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Zalaegerszegi Járásbírság nyomozási bírája 30 napra rendelte el a gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt. A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezett.

A rendőrség korábbi közlése szerint a járőrök kedd délután közlekedési szabálysértés miatt akartak ellenőrizni egy személyautót és utasait a zalaegerszegi Balatoni úti felüljárón. A jármű vezetője azonban a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva gyorsított, és menekülni kezdett, ismét több közlekedési szabályt megsértve.

A rendőrök csaknem 30 kilométerrel távolabb, Zalaköszvényes külterületén tudták megállítani a menekülő autóst.

A járműben öten voltak, négy felnőtt és egy gyerek. Az igazoltatáskor kiderült, hogy a sofőr eltiltás hatálya alatt vezetett, ezért indítottak ellene büntetőeljárást, utasai esetében pedig egyéb bűncselekmény miatt indult eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk