Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Április 23. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti:

A rendőrfőnök kirabolta saját irodáját Zágrábban

A rendőrfőnök kirabolta saját irodáját Zágrábban

A horvát rendőrség pénteken letartóztatta Zeljko Dolacot, a rendőrség bűnügyi főosztályának felfüggesztett vezetőjét, aki a gyanú szerint saját maga rabolta ki irodáját, és úgy tüntette fel, mintha betörés történt volna

- közölte a horvát média. Április elején ismeretlen tettes betört a zágrábi rendőrség egyik épületébe, és sajtóértesülések szerint ellopott onnan két kilogramm aranyat és 280 ezer eurót (majdnem 88 millió forintot). A pénz és az arany pénzmosásból származott, a rendőrök foglalták le.

Az ügy kirobbanása után lemondott tisztségéről Vlado Dominic országos rendőrfőkapitány és két országos rendőrségi vezető, továbbá a zágrábi rendőr-főkapitányság vezetője, Zeljko Dolacot pedig, akinek irodai széféből eltűntek az értékek, felfüggesztették.

Vlaho Orepic belügyminiszter pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a rendőrség bűncselekmény és hivatali visszaélés gyanújával letartóztatott egy rendőrségi tisztségviselőt, aki egyelőre az ügy egyetlen gyanúsítottja. A miniszter nem erősítette meg, de nem is cáfolta a médiának, hogy a rendőrség bűnügyi főosztályának felfüggesztett vezetőjéről van szó. A betörés részleteiről továbbra sem beszélt a tárcavezető. Mint mondta, az ügy folyamatban van, nem közölhet részleteket.

Ugyanakkor a Jutarnji List című horvát napilap helyszíni tudósítója jelentette, hogy a rendőrség pénteken reggel házkutatást tartott Zeljko Dolac lakásában, a férfit letartóztatták, és rendőri kísérettel elszállították a helyszínről.

A betörést követően a sajtó napokig arról cikkezett, hogy a rablást belső ember vagy belső segítséggel követte le valaki: a betörőnek ugyanis tudnia kellett, hol és mit keressen.

Az épület sem kamerával, sem riasztóval nem volt felszerelve.

Címkék: horvát, kirabol, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése