Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Január 11. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: pozitivnap.hu

5 perc alatt a Föld körül - elképesztő videó és fotógaléria

5 perc alatt a Föld körül - elképesztő videó és fotógaléria

17 ország. 343 nap. 6237 fotó. Egy csodálatos utazás.

A film készítője Kien Lam. Eredetileg egy fiatal és jólmenő amerikai pénzügyi szakértő volt, akinek ígéretesen indult a pályafutása az úgynevezett "borostyán-ligás" diplomájával a zsebében. Aztán jött a fordulat: ahelyett, hogy továbbépítette volna a jövő bankvilágát felcsapott nemzetközi fotográfusnak és egy év alatt megfordult 6 kontinensen. Miután felmondott munkahelyén, összepakolta táskáját, felkapta a kameráját és vett egy "csak oda" repülőjegyet Londonba. 17 országgal később összeállt ez az elképesztő öt perces Föld körüli timelapse videó azokból a csodálatos helyekből ahová eljutott és azokkal az emberekkel akikkel találkozott. Dőljünk hátra és merüljünk el a filmben!

A filmben szereplő országok:
Anglia, Franciaország, Portugália, Spanyolország, Marocco, Egyiptom,, Törökország, Jordánia, Thaiföld, Indonézia, Japán, Argentína, Uruguay, Chile, Bolívia, Peru, Usa

1 év a Föld körül 5 percben Kien Lam szemével.


Kien Lam továbbra sem állt meg, a film elkészítése óta folytatta útjait. Mostanra már 6 kontinens 26 országát fotózta és az Antarktiszon is hívogatta a pingvineket egy két jó fotó reményében. A világjáró fotós munkáiból mi is szemezgettünk és összeállítottunk egy képgalériát, hogy fotó formájában is elmerülhessünk bolygónk szépségeiben. Íme:

Utazás a Föld körül Kien Lam szemével. A fotókért kattints ide!

Tagadhatatlan, hogy a nézőnek sok minden megfordul a fejében miközben pörögnek a videó képkockái. Bennünk egyre inkább Wass Albert szavai visszhangoztak, miszerint "a víz szalad, de a kő marad, a kő marad", és benned?


Szerző: Fodor Márta - Pozitív Nap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.