Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Augusztus 23. 10:37, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

46 millió forintból bővítették a szociális alapellátó centrumot Mosonmagyaróváron

46 millió forintból bővítették a szociális alapellátó centrumot Mosonmagyaróváron

A Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás negyvenhatmillió forint támogatást kapott az Európai Unió Regionális Fejlesztési alapjától...

A Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás negyvenhatmillió forint támogatást kapott az Európai Unió Regionális Fejlesztési alapjától a „Mosonmagyaróvári Kistérségben a Szociális Alapellátási Centrum bővítése és a szolgáltatás minőségének fejlesztése" című pályázat megvalósításához, melyből többek között felújították és bővítették a Győr-Moson-Sopron megyei városban, az elavult Zichy Mihály utcai épületet.

A „Mosonmagyaróvári Kistérségben a Szociális Alapellátási Centrum bővítése és a szolgáltatás minőségének fejlesztése" című pályázat keretében egy ötvenegymilliós projekt valósult meg, melyben az önrészt a Többcélú Kistérségi Társulás és Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata fele-fele arányban biztosította.

A Zichy Mihály utcában működő intézmény elavult volt, nem biztosított megfelelő körülményeket és feltételeket az itt dolgozó és egyre bővülő klienskört ellátó szakemberek számára, akik 2011-től már huszonhat települést látnak el. Ez a Centrum a központja a szociális étkeztetésnek, az idősek klubjainak és a házi segítségnyújtásnak, jelzőrendszeres házi segítségnyújtásnak, melyek a kistérség településein is elérhetőek 2010-től. A Város részéről régóta megfogalmazódott az igény a felújításra és a bővítésre, mely a kistérségi feladatellátással még sürgetőbbé vált.

A pályázati forrásból az intézmény 155 négyzetméterrel bővült, és 42 négyzetmétert újítottak fel. A beruházás során teljes fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés, akadálymentes parkoló kialakítása, energetikai korszerűsítés, energiatakarékos világítási rendszerek beépítése, külső zöld környezet rendezése valósult meg.

A projektből a Centrumon kívül a Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ is részesült, számítógépeket és mobilinternetet kaptak a kistérségben dolgozó szakembereik. Összesen a projektből tizenhárom számítógép monitorral, két darab notebook, tizenöt nyomtató, tizenhárom mobilinternet és egy darab projektor beszerzése történt meg. Továbbá egy személygépjármű, két elektromos kerékpár és szakmai szoftverek segítik a kistérségben dolgozó szakemberek munkáját.

A projekt keretében készült egy honlap: a http://www.szocmkt.hu/, mely a központja a szintén a pályázatból megvalósított Szociális Információs Hálózatnak. Ez a rendszer összefogja és koordinálja majd a kistérségben működő szociális alapszolgáltatásokat. Itt minden naprakész információt megtalálnak az érdeklődők a szociális ellátórendszerről: férőhelyek, lehetőségek, űrlapok, szolgáltatás leírások, térítési díjak, feltételek. Az alapszolgáltatásban dolgozó szakemberek számára pedig mód nyílik internet segítségével akár a kistérség településeiről is elérni a központot, a társintézmények munkatársait, adatlapokat letölteni-, kitölteni, jegyzőkönyveket írni. Cél, hogy a segítség komplex legyen, azaz elérhető, gyors, hatékony és ellenőrizhető. Fontos, hogy a szolgáltatást végző intézmények naprakészen kommunikálhassanak és ismerjék egymás szolgáltatásait.

A projekt eredményeképpen humánerőforrás fejlesztésre is sor került, hiszen az új épületben és a korszerű körülmények között már öt fővel több szakember együttes munkájára is mód nyílt, hogy megfelelő színvonalon dolgozhassanak a kistérség területén. Az ellátotti létszám a projekt ideje alatt jelentősen emelkedett: a klubokban 14 fővel, a házi segítségnyújtásban 28 fővel és az étkeztetésben 270 fővel.

Projekt összköltsége: 51.186.836 Ft

Projekt támogatási összege: 46.068.152 Ft

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.