Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. December 23. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Advent az Egyetemen

Advent az Egyetemen

A Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara és az Óvári Gazdászok Szövetsége várta az érdeklődőket Mosonmagyaróváron, jótékonysági adventi hangversenyre

Ünnepi köszöntőt mondott Dr. Lukács Eszter, oktatási rektorhelyettes. Az esten közreműködött az idén 35 éves a Lajtha László Vegyeskar, az alapító karmesterrel, Wenzlerné Csiki Ilonával. A 2016-ban „Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért” díjjal kitüntetett vegyeskar változatos repertoárral állt a közönség elé. Többek között az Alleluia, S. Nagy István: Áldj meg engem, valamint Hewit: Ó, ne félj, ne rettegj c. dal előadását is néma csendben hallgatták a megjelentek, majd tapssal köszönték meg a színvonalas előadást. Az énekkart zongorán kísérte Balogh Veronika, a helyi zeneiskola tanára.

A kar adventi hagyományaihoz híven, idén Dr. Nagy Frigyes, aranydiplomás óvári gazdász, díszdoktor ült a zongorához, hogy előadja Émile Waldteufel: Korcsolyázók keringője c. darabját a hallgatóság nagy tetszésnyilvánítása mellett. A következő előadó, Molnár Eszter, a bécsi Műszaki Egyetem hallgatója volt, a Bűvös éj, a Polar Express című karácsonyi mese dala, valamint Leonard Cohen: Hallelujah című számának színvonalas eléneklésével. Őt vitéz Horváth Zoltán Réde követte Pál apostol:

A szeretet himnusza című költeményével. A Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak műsora következett. Dr. Nemes-Nagyné Dudás Veronika Yiruma: Kiss the Rain című darabját adta elő mély átéléssel, Majd Holczinger Lajos Telemann: G-dúr partitáját játszotta el furulyán. A zenetanárok műsorát Balogh Veronika zongorajátéka zárta. A közönség hosszan tartó tapssal köszönte meg az előadóknak a színvonalas műsort. Az előadások utáni fogadáson az Óvári Gazdások Szövetségének elnöke, Fazekas Imre köszöntötte az egybegyűlteket, majd "Bumbi" Klári szórakoztató szalonzenéje következett. A rendezvényen összegyűlt adományokat az egyetemi kar a tehetséges, de nehéz sorsú hallgatók és a kar által megbecsült szépkorúak karácsonyát igyekeznek szebbé tenni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.