Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Július 22. 08:36, vasárnap | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltóság Pa

2012. I. félévet értékelő értekezlet

2012. I. félévet értékelő értekezlet

2012. I. féléves értékelő és II. féléves feladatszabó tiszti értekezletét követően 2012. július 20-án sajtótájékoztatót tartott Sallai Péter tű. ezredes...

...a GYőr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. A tájékoztató célja, hogy a megye lakossága átfogó képet kapjon a katasztrófavédelem rendszerében történt változásokról, valamint a megye katasztrófavédelmi helyzetéről.


Az állománygyűlést Csikár Zsolt tű. alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató- helyettese nyitotta meg, a megyei sajtó megjelent képviselőinek köszöntésével, majd Nagy Károly tűzoltó őrnagy, gazdasági igazgató-helyettes ismertette a végrehajtott gazdasági feladatokat, valamint az Igazgatóság 2012. évi gazdaságpolitikai céljait.


Galumba Lajos tűzoltó főhadnagy, megyei tűzoltósági főfelügyelő beszámolója következett, melyben megállapításra került, hogy a tűzesetek száma csökkent. A hosszan tartó csapadékmentes időjárásnak köszönhetően a szabadterületi tüzek száma növekedést mutatott, összességében elmondható, hogy a balesetek, valamint a tűzesetek száma - bizva benne, hogy ez a prevenció eredménye - csökkenő rátát mutatott.


Ezt követően a Humán szolgálat, Polgári védelmi Főfelügyelőség, valamint az Iparbiztonsági Főfelügyelőség állománya ismertette a főbb feladatait az előző félévben, valamint a következő féléves célkitüzéseket,feladatokat.
Az értekezlet további részében Sallai Péter tű. ezredes, tartotta meg félév-értékelőjét, kiemelve a legjelentősebb káresetek eredményeit, végezetül ismertette az Igazgatóság második félévi célkitűzéseit. Beszédében elmondta, hogy megfontolt gazdálkodás mellett érvényt kell szerezni a hatósági jogköröknek, mindamellett nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzési tevékenységre.Kihangsúlyozta a második félévben a rendszer működtetésére, valamint a finomhangolásra kell a legtöbb hangsúlyt fektetni. Mint mondta, ennek szellemében kéri a tiszti állománytól a vezetői példamutatást, parancsnoki gondoskodást, melyhez a teljes állománytól mindenekelőtt becsületes, tisztességes munkát, a Nemzethez való hűséget, a szervezethez való lojalitást vár el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.