Városlista
2024. április 24, szerda - György

Blog | Írisz blogja

2015. Szeptember 25. 09:08, péntek

Elfogadás napja

Elfogadás napja

Évről évre megrendezzük az Elfogadás napját...

... én pedig mindig nagyon sajnálom, hogy csak a délelőtt folyamán látogatnak el a gyerekek, pedig délután is rengeteg érdekes program szokott lenni. Jó volna, ha részt tudnának venni szüleikkel vagy nagyszüleikkel a délutáni programokon is, hiszen ezen a napon tudjuk megmutatni a városnak, hogyan élünk mi fogyatékosként! Itt tudhatnák meg azt, hogy mi is képesek vagyunk élni az egészségesek között, egyenlő esélyekkel, és nem a négy fal között van a mi helyünk. Mi is teljes értékü emberek vagyunk! Ha eljönnének még többen, akkor talán nem mondaná senki azt, amit egy kislány mondott amikor a Láthatatlan kiállításon azt kérdeztem tőle: "megpróbálod felöltöztetni a babát?" Azt felelte a kislány: "Nem." Kérdeztem tőle: "Mért nem?" Azt mondta.: "Azért mert sötét van."
Hát igen... ez igaz, de mi is élünk, létezünk és mi nem mondhatjuk; ma nem kelek fel és nem megyek iskolába vagy dolgozni, mert sötét van. Pedig sajnos van néhány vak ember a városban akinek valóban sötét van. Nekem is sötét van, de mégis szeretek élni.
Élni jó!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2015. November 03. 12:11, kedd | Írisz blogja

Hogyan segítsünk megfelelően a vakvezető kutyával közlekedő látássérülteknek?

Gyakorlati tanácsok arra vonatkozóan, hogyan tudunk megfelelően segíteni a vakvezető kutyával közlekedő látássérülteknek.

2015. Július 10. 19:53, péntek | Írisz blogja

Segíteni vagy nem segíteni

A napokban több érdekes és elgondolkodtató tapasztalatot szereztem.

2015. Július 05. 19:17, vasárnap | Írisz blogja

Mindennapi nehézségek

Nincs olyan nap, hogy ne kellene megküzdeni vagy az emberekkel, vagy valami mással.