Városlista
2019. június 26, szerda - János

Programok | Művészet

Síkból a térbe - kiállítás

Máj. 17. Pén 18:00 - Máj, 31. Pén 22:00
| Győr-Moson-Sopron, Mosonmagyaróvár

.

Egy különleges kiállítás nyílik a Fehér Ló Közösségi Házban május 17-én, pénteken 18 órakor. Bodrogi Éva munkái láthatóak. A programra szeretettel látunk minden érdklődő kicsit és nagyot!
május 17. péntek, 18 óra:”Síkból a térbe ”- Bodrogi Éva kiállítás-megnyitója. A vendégeket Dr. Iváncsics János alpolgármester úr köszönti, az alkotót Vizsy Ferenc író mutatja be. A kiállítást megnyitja: Székely Zoltán művészettörténész.

Közreműködik a z En l’air tánccsoport Csonka Réka Orsolya vezetésével.

Az alkotó így mutatkozik be. „40 évig tanítottam Budapesten általános iskolásokat és gimnazistákat is: voltam napközis nevelő, tanítónő, majd biológia-földrajz szakos, 2007-től pedig rajz- és művészettörténet tanár. Jelenleg Zamárdiban tanítok felsősöknek rajz- vizuális kultúra tantárgyat. Munkám során mindig használtam és használom óráimon a rajztudásomat.
Nagyon jó szolgálatot tett, ha földrajz vagy biológia órán felvázoltam a tanulók számára valamilyen skiccet a jobb megértés érdekében. Természetesen a képzőművészettel való ismerkedést során is nagyon fontos, hogy együtt alkotunk a diákjaimmal.
Szabadidőmben szobrászkodással kezdtem foglalkozni, kerámia-domborműveket készítettem és kisplasztikákat. 2009-ben volt az első önálló kiállításom, azóta folyamatosan szerepelek az ország sok városában, a keleti határszéltől a nyugati országrészig, de legtöbbször Budapesten mutatkozhattam be.
Agyagból formálom műveim figuráit és falapra ragasztom fel, kiégetés után. Képeim újdonságát a tér és a sík ötvözése jelenti. A szereplők szinte "leugranak közénk", míg a háttérre festett táj vagy enteriőr tovább növeli a perspektívát.
Munkáim fotói megtalálhatók a facebookon és a honlapomon: http://bodrogie.deja.hu

Győr-Moson-Sopron, Mosonmagyaróvár