Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Február 24. 08:49, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Zebrán gázolta el a gyalogost a mosonmagyaróvári sofőr

Zebrán gázolta el a gyalogost a mosonmagyaróvári sofőr

A Károly utca felől a Malomszer irányában lévő zebránál ütött el egy szabályos közlekedő gyalogost egy autós szerda este. A gyalosot mentők szállították kórházba.

A baleset február 23-án a késő délutáni órákban történt, amikor a 33 éves autós, a Malomszernel lévő kijelölt gyalogos átkelőnél nem biztosított elsőbbséget a zebrán szabályosan közlekedő budaörsi nőnek, és elütötte. Az asszony a jármű motorháztetőjére esett, majd onnét az aszfaltra zuhant.

A balesetben a gyalogos megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték

Az eset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az autósok fokozottabb figyelemmel és óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, valamint az olyan területeket, ahol bárki az úttestre léphet!
  • A gépjárművezetők körültekintően, előzékenyen és a szabályokat, a közúti jelzőtáblák figyelmeztetéseit és előírásait betartva közlekedjenek!
  • A gyalogosok - mielőtt az úttestre lépnek - mindig legyenek körültekintőek, és győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.