Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Július 22. 22:37, kedd | Helyi
Forrás: Flesch Központ

Zajlanak a bontási munkák...

Zajlanak a bontási munkák...

MÁR A BONTÁSI MUNKÁLATOK ZAJLANAK A MOSONMAGYARÓVÁRI KAROLINA KÓRHÁZ – RENDELŐINTÉZETBEN A SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLY KIALAKÍTÁSÁNÁL

Változások történtek a betegforgalomban Mosonmagyaróváron a Karolina Kórház – Rendelőintézetben, mely nagyban érinti a kistérség lakosságát. Több mint 400 millió forint támogatást kapott a mosonmagyaróvári Karolina Kórház – Rendelőintézet az Új Széchenyi Terv által 100%-ban támogatott „Sürgősségi ellátás fejlesztése a Mosonmagyaróvári Karolina Kórház – Rendelőintézetben” TIOP 2.2.6 pályázat keretein belül.

Már a bontási munkálatok zajlanak a Karolina Kórház – Rendelőintézet főépületében. Az átmeneti időszakban a Sürgősségi Betegellátó-hely a Rendelőintézet földszintjén található. Reggel 6 óra 30 perctől délután 16 óráig a Rendelőintézet főbejáratán (volt SZTK bejárat) át tudnak bejutni, továbbiakban pedig a Mentőállomással szemben lévő portán keresztül közelíthető meg. Jelenleg ideiglenes mentőbeálló a Rendelőintézet hátsó bejárata a Kórház utca felől. Kérik, hogy kiemelten figyeljen mindenki erre a területre, hogy itt ne parkoljon, és ne zavarja a mentők forgalmát.


A kivitelezés ideje alatt a rendelőintézeti kartonozó folyamatosan működik, a diszpécser és a betegirányító szolgálatot megerősítették, betegirányító táblákat helyeztek el. A tervek szerint két és fél hónapig kell lezárni a főbejáratot; a T-épület földszinti folyosóját az ebédlőnél; és az F-épület folyosóját a röntgen-orvosi szobától. Az építők a főbejárat melletti területet használják felvonulási területként.
A Kórház dolgozói és a Kivitelezők megértést és türelmet kérnek az esetlegesen felmerülő problémákért, kényelmetlenségekért! Bíznak abban, hogy a beruházás zökkenők nélkül, minél gyorsabban lezajlik, és az új feltételeket, lehetőségeket mihamarabb tapasztalhatják a betegek és hozzátartozóik. A megfelelő tájékoztatás érdekében mindent megtesznek, továbbá a hátsó bejárat, porta és a rendelőintézetben a kartonozó végig nyitva lesz, és információkat ott lehet kérni. Minden további változást, melyek ideiglenesek táblákon jelölve az épületben megtalálják. Az épületbe a Rendelőintézeten keresztül, illetve a hátsó portán át tudnak bejutni
A beruházás célja, hogy a mosonmagyaróvári Kórház is eleget tudjon tenni az egészségügyi reform keretében meghatározott egyenletes területi lefedettségnek, azaz hogy 15 percen belül az ország minden pontjára kiérkezzen a mentő. A jogszabályban előírt minimumfeltételeknek és a szükségleteknek megfelelő triage rendszerű SO I. szintű sürgősségi osztályt alakítanak ki a Karolina Kórház – Rendelőintézet „T” épületében. A rendelet sürgősségi betegellátásról szóló része szerint az ellátás nélkülözhetetlen része a CT diagnosztika 15-30 percen belül helyben történő elérhetősége, így a sürgősségi osztály megújulása mellett fontos változás, hogy 16 szeletes CT települ a megújult röntgenosztályra.
A beruházáson, eszközfejlesztésén túl jelentős humánerőforrás és informatikai fejlesztés is történik. Cél az egykapus sürgősségi belépési rendszer kiépítése (eddig több szinten, az intézmény több pontján történt az ellátás), a párhuzamosságok leépítése (egy felelős orvos irányítja a beteget, míg jelenleg magas a száma a párhuzamos vizsgálatoknak, ellátásnak).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.