Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2011. November 06. 09:57, vasárnap | Helyi
Forrás: pozitivnap.hu

vissza Napsütés és 18 fok - félre még a nagykabáttal!

vissza Napsütés és 18 fok - félre még a nagykabáttal!

Továbbra is szebbik arcát mutatja az ősz. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 13, 18 fok között valószínű.

Napsütés országszerte

Kezdetben a Dunától keletre erősen, nyugaton gyengén felhős vagy derült lesz az ég, majd keleten is felszakadozik, csökken a felhőzet, néhány órára ott is kisüt a nap. Az Északi-középhegységben és az északkeleti országrészben eleinte szórványosan kisebb eső előfordulhat, majd délutánra mindenütt megszűnik a csapadék. Az éjszaka képződő pára-, illetve ködfoltok napközben északkeleten, illetve a Dél-Dunántúlon csak lassan oszlanak fel.

A délnyugati szél élénk, a Dunántúlon erős lesz, sőt a Kisalföldön olykor viharos körüli széllökések is várhatók. Ugyanakkor északkeleten gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 13, 18 fok között valószínű, de a tartósabban ködös területeken csak 10 fok körüli maximum értékeket mérhetünk. Késő este 5, 12 fok várható.

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig:

Változóan felhős lesz az ég több-kevesebb napsütéssel. Az időszak közepén főként nyugaton alakulhat ki szórványosan eső, zápor. Az időszak végén ismét több helyen valószínű párásság, köd. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2, 7, de az időszak végén -1, +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10, 17 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai jelentés: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.


Szmog jelentés: A pénteki mérési eredmények alapján, Budapesten megszüntették a szmogriadó riasztási fokozatát, a tájékoztatási fokozat egyidejű elrendelése mellett. A legtöbb vidéki városban is arra kérték a lakosságot, hogy csökkentsék a szénhidrogének kibocsátásával járó tevékenységeket. Budapesten szombattól a rendszámtáblán fekete, illetve piros színű hatszögletű környezetvédelmi plakettel ellátott gépjárművek nem közlekedhetnek. A riasztási fokozat elrendelése miatt sűrítették több villamos forgalmát, a menetrendben lévőnél sűrűbben járnak az 1-es, a 6-os, a 14-es, a 24-es, a 28-as, a 47-es, az 50-es és a 61-es villamosok.

Címkék: 2011 ősz, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.