Városlista
2020. október 21, szerda - Orsolya

Hírek

2019. Augusztus 26. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: FotoKlikk, NoGun

Világrekord: Yelena megkapta 400. díját

Világrekord: Yelena megkapta 400. díját

A világrekorder kép a FrontArt kiállítás keretében szeptember végéig a mosonmagyaróvári Deák téren látható az egykori Fekete Sas Vendéglő falán!

Kerekes István (Marosvásárhely) Yelena című portréja nemrég elnyerte 400. díját. - olvashatjuk a FotoKlikk internetes oldalán.

A Nemzetközi Fotóművész Szövetség (FIAP) média kapcsolatokért felelős igazgatója, Nicos Karanikis, hivatalos közleményt küldött és tett közzé, miszerint az elért eredmény világrekord.

A szerző által összeállított éremgyűjtemény itt tekinthető meg: http://kerekesistvan.com/yelena/

Kerekes István képeiből nyílt kiállítást szeptember végéig láthatják a mosonmagyaróváriak a város 6 emblematikus, ismert, vagy központi helyen levő épületén a Szent István Napok alkalmából. Kerekes István képei bejárták a nagyvilágot, tájképei, szociofotói és portréi mind- mind egy újabb lehetőség arra, hogy megörökítse, amit a szeme lát, és a szívét megérinti. Fényképezőgépe lencséjén keresztül mutatja meg, nem hagyja eltűnni „azt” a hangulatot, „azt” a pillanatot, „azt a mosolyt, és „azt” a pillantást, amely érzelmeket ébreszt, amely mindent elmond, amelytől elindul bennünk egy érzés, feltámad egy hangulat, visszatér egy rég elfelejtett pillanat és libabőrös lesz a karunk…

Kerekes István fotóművész vágya, hogy ezeken a sokatmondó arcokon, beszélő szemeken, mindent elmondó pillantásokon keresztül érintse meg azokat, akik fotóit nézik és látják. A megnyitó vendégeit Csiszár Péter – a kiállítás ötletgazdája – a Flesch Károly Nonprofit Kft. igazgatója köszönti.
Kerekes István jelenleg a legtöbb díjjal rendelkező magyar fotós. Szám szerint 1763. A legismertebb és legeredményesebb fényképe a Yelena című portréja, mellyel idáig 6 kontinens 53 országában 380 díjat nyert el. Ez az eredmény abszolút rekord a magyar fotográfia történetében. A Nemzetközi Fotóművész Szövetség (FIAP) adatai alapján nemcsak Magyarországon, hanem világviszonylatban is egyedi eredmény ez, mivel a szövetség nem tud még egy fényképről, amelynek ennyi díja lenne a világon. Kedvenc témái szociofotó, portré, természetfotó. 2012 májusában – első magyarként és a világon a legfiatalabb fotóművészként – megkapta a Nemzetközi Fotóművész Szövetség által a versenyfotográfia
terén adományozott akkori legmagasabb szintű kitüntetést a FIAP Kiváló Művésze platina fokozatát (EFIAP/p.) 2018 augusztusában viszont átvehette – a jelenlegi legmagasabb – az Excellence FIAP/Diamond3, a Kiváló Művész gyémánt hármas fokozatot. Amikor ezt az elismerést megkapta, a világon összesen öt fotóművész birtokolta e címet, s közülük ő a legfiatalabb. Ugyancsak 2018 augusztusában fotós munkásságáért Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült. A hazai legrangosabb fotópályázatokon, Magyar Sajtófotó pályázat, az Év Természetfotósa pályázat, többszörösen is díjazták (I-II-III. helyezések, különdíjak). A MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége) és a naturArt (Magyar Természetfotósok Szövetsége) tagja.
Honlapja: www.kerekesistvan.com

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 08:26, szerda | Helyi

Időben hívjuk a kéményseprőt!

A fűtési szezon kezdete előtt fontos elvégeztetni a tüzelő-fűtő berendezések, így a kályhák, kandallók, gázkazánok és konvektorok, valamint a kémények karbantartását, ellenőrzését.

2020. Október 20. 12:00, kedd | Helyi

Az autópálya mellett gyalogoltak

A két férfi afgán állampolgárnak vallotta magát.

2020. Október 20. 11:21, kedd | Helyi

Kiállítás nyílt Csontváry festményeinek másolatából

Csonytváry Kosztka Tivadar festményeinek másolataiból nyílt kiállítás a Flesch Központban. Több előadás is kapcsolódik a kiállításhoz, az elsőt Pap Gábor művészettörténész tartotta október 19-én hétfőn.

2020. Október 19. 12:01, hétfő | Helyi

Lemezbemutatót tartott az Aranykapu zenekar

Lemezbemutató koncertet tartott az Aranykapu zenekar a Huszár Gál Városi Könyvtárban. A zenekar legújabb, nyolcadik lemezéről hozott újdonságokat a gyerekeknek és szüleiknek.