Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Október 21. 09:51, szerda | Helyi
Forrás: Saját

Vidám Oroszlán - Vidám Veronika

Vidám Oroszlán - Vidám Veronika

A Nők a Városért Egyesület Tagjainak felhívása a mosonmagyaróváriak számára.

Kedves Mosonmagyaróváriak!

Bizonyára sokan hallottatok már Veronikáról, a Vidám Oroszlánról.
Ő egy 11 éves, mozgássérült lány, aki igaz hogy Budapesten él, de szülei, nagyszülei, rokonai mosonmagyaróvári lakosok. Ezért sokat tartózkodik Óváron és bizonyára sokan emlékeztek Rá, hiszen már nagyon sok és komoly műtéten esett át a Ti segítségetekkel, valamint szervezetek, zenekarok és még sok mindenki támogatásával.

Szépen fejlődik, de a segítség mindig jól jön. Mivel közeledik a névnapja és a karácsony is, szervezetünk gondolt egy nagyot! Nektek nem megterhelő a segítség, Neki viszont óriási!
Mi most egy műanyag kupakos segítő akcióra gondoltunk. Ehhez valóban nem kell mást tenned, mint hogy a hétköznapi teendőket végezve, ha kezedbe kerül egy műanyag kupak, azt nem kidobod, hanem összegyűjtöd. Lehet ez bármilyen termékről pl. mustár, majonéz, öblítő, étolaj, sampon, parfüm, de még az Actimeles műanyag flakon is jó címke nélkül… bármi, ami műanyag! Nem nagy dolog, ugye? Viszont Neki borzasztó nagy örömet okozol vele.



Minden egyes kupaknál gondolj arra, hogy Te segítesz valakinek, akit talán ismersz is. Ezért az Ő arcán boldog mosoly lesz!

Fogjunk össze szeretetből a névnapjára és a szeretet ünnepére! Ezek az élet apró örömei: segíts, hogy segíthess!
Ha kedvet kaptál, mozgósítsd barátaidat, ismerőseidet, szomszédaidat is!

Az alábbi címeken pedig leadhatod a kupakokat, melyek garantáltan Veronikához kerülnek! Később pedig erről is beszámolunk majd. Addig is hajrá, mutassuk meg az összefogás erejét „kis városunkban”!

Kupak gyűjtő helyek:

Krisztina Fodrászat Mosonmagyaróvár, Kiserdő u. 8.
Fess Virágüzlet Mosonmagyaróvár, Flesch K. u. 5.
Kránitz Pál Mosonmagyaróvár, Csalogány u. 4.
Fehér Ló Közösségi Ház


„Hiszünk a szeretet és az összefogás erejében!”

Köszönettel és tisztelettel: Nők a Városért Egyesület Tagjai


Aki pedig nem ismerné Veronikát:

Izsó Veronika, egy 10 éves mozgáskorlátozott kislány, aki 6 hónapos terhesség után jött a világra, és születésekor csak 940 gramm és 37 centiméter volt. Születését követően agyvérzést szenvedett, mely roncsolta idegrendszere egy részét. Agyvíz túltermelődés miatt fejébe már 3 hónaposan egy műtéttel shunt (szelep) került beültetésre, mely a felesleges agyvizet egy csövön keresztül a hasüregbe juttatja.
A „Vidám Oroszlán – Izsó Veronikáért” Alapítvány úgy jött létre, hogy a szülők erőfeszítéseit látva a család egyik barátja, Farkas István úgy gondolta, eljött az idő, hogy összefogással szélesebb körű segítséget kérjen a családnak. Hogy miért van szükség az Alapítványra, a segítségre, bővebben IDE KATTINTVA olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.