Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Május 04. 22:44, hétfő | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

Védelmi intézkedések Mosonmagyaróváron

Védelmi intézkedések Mosonmagyaróváron

A VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL – RÉSZLETESEN

Lezárva: 2020. május 4.

2020. május 4. hatállyal az ország területén – kivéve Budapest és Pest megye - a kijárási korlátozás megszűnt, helyébe védelmi intézkedések léptek.

Mosonmagyaróváron különösen az alábbiakban részletezett rendelkezések betartása irányadó.

Mosonmagyaróvár, 2020. május 4.

Fehérné Dr. Bodó Mariann jegyző

  • Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést - a közös háztartásban élők kivételével - a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter védőtávolságot tartani.
  • Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.
  • A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, parkok is látogathatók.

Idős honfitársainkra vonatkozó védelmi intézkedések

  • Saját és családja érdekében a 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja.

Ezen időtartamban az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag a 65. életévét betöltött személy tartózkodhat.

  • MOSONMAGYARÓVÁRON AZ ŐSTERMELŐI PIACOT 10.00 ÉS 12.00 ÓRA KÖZÖTTI IDŐBEN CSAK A 65. ÉLETÉVET BETÖLTÖTT SZEMÉLYEK LÁTOGATHATJÁK.

Az üzletekre, éttermekre, fürdőkre és egyéb intézményekre vonatkozó védelmi intézkedések

  • Valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók által látogatható.
  • A vendéglátó üzlet - így különösen az étterem, a kávézó, a cukrászda, a büfé, a presszó - kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett.
  • A vendéglátó üzleten belül - az ott foglalkoztatottak kivételével - tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.A vendéglátó üzletben a védőtávolság betartását asztaltársaságonként kell érteni.A vendéglátó üzlet üzemeltetőjének e rendelet hatálybalépésétől 2020. szeptember 1. napjáig nem kell a közterület-használati díjat megfizetnie a vendéglátó üzlet közterületen működő terasza után.A közterület használata továbbra is engedélyköteles!
  • A strand, valamint a szabadtéri fürdő nyitva tarthat és látogatható.
  • A szabadtéri múzeum és állatkert nyitva tarthat és látogatható.
  • A szolgáltatások szabadon bárki által igénybe vehetők, a szolgáltatás biztosítása céljából működő üzlet nyitva tarthat és látogatható.

A védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosításáról az üzemeltető gondoskodik.Közterületen — időkorláttól függetlenül — a szeszes ital fogyasztása is tilos.

A rendezvényekre vonatkozó védelmi intézkedések

  • A rendezvények megtartására vonatkozó korlátozásoktól eltérően vallási közösség szertartása, továbbá a polgári házasságkötés és temetés tartható.
  • A vallási közösség szertartása, továbbá - a házasuló felek kivételével - a polgári házasságkötés és temetés során biztosítani kell a védőtávolság megtartását.

A felsőoktatási intézményekre vonatkozó intézkedések

  • A felsőoktatási intézmény a hallgatók által a rektor döntése szerinti rendben látogatható. A felsőoktatási intézmény kollégiuma hallgatók általi látogatása tilos.A védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosításáról a rektor gondoskodik.

Sportrendezvények, edzések

Magyarország egész területéna) sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható. Asportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

Aki a meghatározott védelmi intézkedést, valamint a védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosítására vonatkozó szabályokat megszegi, szabálysértést követ el. A pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint, a helyszíni bírság összege ötezer forinttól százezer forintig, a szabálysértés ismételt elkövetése esetén százötvenezer forintig terjed.

Parkolási díj

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet ideje alatt a humánjárvány terjedésének csökkentése érdekében

  1. a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek, valamint
  2. az országos közutak, valamint az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületekvárakozási területeinek a járművel történő, várakozási célú használatáért várakozási díjat nem kell fizetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.