Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. November 10. 05:04, péntek | Belföld
Forrás: mti

Vascsővel támadt ismerősére, életfogytiglanra ítélték

Vascsővel támadt ismerősére, életfogytiglanra ítélték

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki 2016 februárjában egy vascsővel csaknem agyonverte egy ismerősét.

A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek a 39 éves férfit, és ezért mint erőszakos többszörös visszaesőt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A vádlott legkorábban 25 év után bocsátható feltételes szabadságra.

A korábban már ötször - köztük súlyos testi sértés, hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság, lopás, rongálás, zaklatás miatt is - elítélt vádlott 2016 elején Szegeden, szülei lakásában lakott. Napi rendszerességgel megfordult egy Sólyom utcai garázssoron, ahol a későbbi sértett berendezte a szállását. A garázsban hárman éltek, de többen is megfordultak és közösen italoztak ott.

A férfi 2016. február 10-én öt társával együtt részegedett le a garázsnál. Délután - miután idegrendszerre ható gyógyszert is bevett - agresszíven viselkedett, belekötött egyik ittas ismerősébe, ezért a későbbi sértett rászólt. Amikor kettesben maradtak, a vádlott egy vascsővel nagy erővel homlokon ütötte a sértettet, aki a földre került. Ezután a férfi még több csapást mért a sértettre, aki a bántalmazás során végig eszméleténél volt.

Miután a többiek visszatértek a garázshoz, a vádlott másokra fogta a támadást, majd kérte egyik társát, hogy ne jelentse fel, ezután elszaladt. Az ott maradtak egyike értesítette a mentőket, akik a megtámadott férfit a klinikára vitték, ahol a gyors és szakszerű orvosi beavatkozással megmentették az életét.

A vádlott a helyszínről a szülei lakásába menekült, ahol lefeküdt aludni, a rendőrök ott fogták el.

A táblabíróság döntésével enyhített a vádlottra a Szegedi Törvényszék által kiszabott tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést, a férfi tettét ugyanis különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete helyett a bűncselekmény alapesete kísérletének minősítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.