Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Március 08. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: Szigetközi Szatyor Alapítvány

Vasárnap Vásárnap! A Szigetközi Szatyor hagyományteremtő nagyvására!

Vasárnap Vásárnap! A Szigetközi Szatyor hagyományteremtő nagyvására!

2019. március 10-én vasárnap az ásványrárói Major ad otthont a szezonnyitó nagyvásárnak.

A We Love Szigetköz szervező csapata és a Major tulajdonosai jóvoltából ezt további rendezvények követik majd havi rendszerességgel.

A programokról és tervekről dióhéjban:

Ásványrárón március 10-én vasárnap a Hédervári út 10. szám alatt a Major udvarán 8-15 óráig szabadtéri gyermek programokkal fűszerezve várják kedves Látogatókat.


A vásáron megtalálható lesz a kézműves élelmiszerektől,(sajtok, húsok, szörp, lekvár, tèszták, szezonális zöldség gyümölcs, méz, savanyúság, sütemény)
a képzőművészeken át , (keramikus, fazekas, bőrdíszműves, ruha készítő)
minden ami a hagyományok őrzése és a vásár nívójában helyet érdemel.
Gasztronómiai kínálat: Megyerikum hurka, kolbász, lángos, házi rétes, amit szigetközi mesterek készítenek!
Érkezéskor mindenkit forró teával köszöntenek a vásár szervezői!

A piac ebben az évben tavasztól őszig minden hónap utolsó vasárnapján várja azokat a kedves érdeklődőket, akiknek fontos kultúránk, hagyományaink életben tartása, azok akik a családjaikkal együtt szeretnék újra átélni ezt az életérzést, amit gyerekeink megismerhetnek és értékeit a jövőben továbbvihetik.

Mivel a Szigetközi Szatyor Alapítvány és A Major tulajdonosai számára fontos a hulladékmentesség, ezért a rendezők már elkötelezték magukat. A március 10-ei Vasárnap Vásárnapon elsőként a régióban csak lebomló evőeszközöket, tányérokat, poharakat használnak majd, amiket A Major területén komposztálnak!

További információ a rendezvényről a Szigetközi Szatyor és We Love Szigetköz közösségi oldalán található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.