Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2016. Február 21. 00:00, vasárnap | Helyi önkormányzati
Forrás: saját

Városi Sportgála 2016 - A díjazottak teljes listájával!

Városi Sportgála 2016 - A díjazottak teljes listájával!

2016. február 13-án bajnokait köszöntötte a város. A díjazottakról mi is hírt adunk…

A város vezetősége sportolóit már a felújított és patinássá vált Flesch Központ épületében fogadta.

A magyar himnuszt meghitt hangulatban hallgatta végig a közönség: a magyar női vízilabda-válogatott Európa-bajnokság utáni érmeosztóját játszották be a kivetítőn. Ezzel is tisztelegve a mosonmagyaróvári származású Gangl Edina elért eredményeire.

Az ünnepi beszédet Dr. Iváncsics János Mosonmagyaróvár Város alpolgármestere kezdte. Beszédében kiemelte, hogy a rendezvény nem azért jött létre, hogy felülvizsgálják a már elért eredményeket. Az a fő célja, hogy méltóképpen köszönetet mondjanak azoknak a sportolóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, szülőknek és edzőknek egyaránt, akik az egészséges életmód kialakítása mellett kiemelkedő eredményeket is elértek az elmúlt évben. Ezzel is példát állítva társaiknak, csapatuknak és a város lakosságának egyaránt.

Kik is szerepeltek a díjazottak között szombaton?

Világbajnokok, magyar bajnokok, Európa Kupa nyertesek, közöttünk élő és tanuló mosonmagyaróvári gyerekek és felnőttek.

A város második embere továbbá elmondta, hogy az átadott serleg és emléklap jelkép csupán, mely azt jelzi, hogy Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata fontosnak tartja az aktív versenysport jelenlétét és annak művelőit a városban.

Ezt követően Hanacsek Attila, a mosonmagyaróvári magyar és nemzetközi labdarúgó-játékvezető tartott ünnepi köszöntőt. Beszédében az érzelmesség dominált. E mellett fontosnak vélte megemlíteni az aktív sport nélküli élet veszélyeit is, az elhízás jelentős mértékének folyamatos növekedését. Mert a sport ünnepén ez is elkerülhetetlen téma.

Ma Mosonmagyaróváron közel 30 sportegyesület működik. A város lakóinak tehát van lehetőségük edzeni, kikapcsolódni, fejleszteni testüket és egyben lelküket is. Hiszen a sport erre is képes!

Valamint a rendszeres testmozgás fejleszti a kitartást, az akaraterőt. Segít, hogy elérjük vágyainkat, álmainkat!

Erről is hallhattunk egy tanulságos példát:

És akkor következzen a díjazottak névsora

Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár Város Polgármestere Mosonmagyaróváron, vagy Mosonmagyaróvárért kifejtett kimagaslóan eredményes tevékenység elismeréseként magánszemély vagy közösség részére Elismerő Oklevelet adományozhat. Élve az önkormányzati rendelet adta lehetőséggel, Dr. Árvay István Polgármester idén

POLGÁRMESTERI ELISMERŐ OKLEVELET

adományoz

egész pedagógusi pályafutása során nyújtott kiemelkedő

szakmai tevékenységéért

NAGY ÁRPÁD

nyugalmazott testnevelő tanár

részére.

Az ’Év Női Sportolója 2015’ díjat Sáling Laura vehette kézbe.

Sáling Laura 7 éves korában ismerkedett meg a kajakozással Németh Aladárnál, a Jégmadár Vízisport Egyesületben. Gyermekkora óta minden évben eredményeivel kiharcolta a Magyar Kajak Kenu korosztályos válogatottságát. 2015-ben a hazai magyar bajnoki címekkel és kimagasló nemzetközi eredményeivel megszerezte 2016. évre az Ifjúsági válogatottságot.

Pályafutása során nagyon sok egyéni, páros és 4-es csapathajóban szerzett magyar bajnoki, diákolimpiai érmet mind korosztályában, mind idősebbek között. Nemzetközi versenyeket kiemelve rendszeres résztvevője a Bécsben megrendezett több országot is felvonultató Maraton bajnokságnak, melyen az utóbbi években a dobogó legfelsőbb fokára állhatott. 2014-ben Szlovákiában, tavaly pedig Lengyelországban minden földrészt felvonultató Olimpiai Reménységek Versenyén remekül szerepelt. Ezek közül kiemelkedett a tavalyi év, ahol két olimpiai számban, K2-500 méteren aranyérmet, míg, K2-200 méteren ezüstérmet szerzett párjával, Lisa Maria Gamsjagerrel.

Idei évben tervei között szerepel a Junior Kajak Kenu Európa-, vagy Világbajnokságra történő kijutás és ott a tisztességes helytállás.

Az ’Év Férfi Sportolója 2015’ címet Takács László kapta.

Egy sportolót nem mindig egyszerű jellemezni. Az amatőr sportolót egy egyenlő oldalú háromszöggel lehet igazán jól modellezni. A három csúcsponthoz a munka, család, sport szavakat írhatjuk. Ezen belül bolyong az élete folyamán, az egésznek a lényege, hogy bármelyik csúcsponthoz közeledünk, a másik kettőtől távolodunk. Takács László ebben a háromszögben tökéletesen navigál. Példás családapa és férj, elkötelezett sportember. Igazi példaképként állíthatjuk Mosonmagyaróvár lakossága elé, kevesen tudják ilyen jól összehangolni a munka, család, sport hármasát.

Gyerekkorában többféle sportba belekóstolt, de az atlétika nyerte le igazán a tetszését. Több területen ért el jó eredményeket, de a 3000 méteres síkfutás lett az igazi kedvenc, országos szinten is jegyzett atléta volt. Később kicsit háttérbe szorult a sport, majd egy hosszabb pihenő után újra előkerültek a futócipők, de a szögest az edzőcipő váltotta, a pályaversenyeket pedig az utcai futóversenyek. Előbb félmaratoni távon lett Mosonmagyaróvár legjobbja, de most már olyan idővel rendelkezik a klasszikus maratoni távon is, amit mosonmagyaróvári az elmúlt 20 évben nem futott.

Legjobb eredményei:

2015. szeptemberében teljesítménye a Wizz Air Budapest Félmaraton 1:20:59, októberben a Kassa Maratonon pedig 2:56:10 volt.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

289/2015 (XII.11.) Kt határozata alapján

a helyi sportéletben több évtizedet felölelő testnevelői és

egészséges életmódra nevelő, valamint sakkpedagógusként végzett

elhivatott munkájáért

Németh László részére

„Mosonmagyaróvár Város Sportdíja”

elismerést adományozza.

Németh László az esztergomi Tanítóképző intézetben diplomázott, a katonaságot követően testnevelő tanári diplomát szerzett. 1982-ben került a majoroki iskolába, mint testnevelő tanár, ahol minél több sportággal igyekezett megismertetni a tanulókat. Népszerű volt a labdarúgás, az asztalitenisz, az atlétika – emellett 20 éven keresztül szervezett sítáborokat. A fizikai sportágakon kívül a szellemi sportok is érdekelték, kíváncsiságból sakkban is meghirdette a házi bajnokságot. Dávid fiát nagycsoportos korában megtanította sakkozni, hogyha iskolás lesz, jobban bírja a szellemi megterhelést. Dávid sikerei inspirálták arra, hogy érdemes már óvodásokkal elkezdeni a sakkoktatást. Debrecenben elvégezte a sakkpedagógusok kétéves tanfolyamát, így az Ujhelyi-iskolában 1990-ben az országban egyedülállóan megkezdődött az iskolai sakkoktatás. Több mint ezer gyerekkel ismertette meg a „királyok játékát”. Az első komolyabb eredményeket Lilla lánya érte el, ő volt az első, aki országos döntőbe került, ahol a világbajnoki küldetésért játszhatott. Tanítványaként országos bajnokságon első helyezést ért el Kovács István, később Harsányi Kinga, aki több világbajnokságon is részt vett és magyar válogatottként csapatban Európa-bajnok is lett. Az Ujhelyi Iskola csapata 2011-ben érte el legszebb eredményét az Országos Sakk Diákolimpián, ahol 147 csapat 547 játékosa közül csapatuk ezüstérmet és serleget kapott. A tanítás mellett öt évig volt a mosonmagyaróvári Sportiskola igazgatója is, ahol hat szakosztály több mint kétszáz sportolóját segítette. Nyugdíjasként is hasznosan tölti az időt, az óvodai és iskolai sakkoktatás mellett síoktatást vállal, táborokat szervez. Két miniszteri dicséret és a Győr- Moson-Sopron- Megye Szolgálatáért Díj után Németh László a 2015-ös év Sportdíjasa.

Az ÉV SPORTEGYESÜLETE 2015-ben a Strucc Futóklub Sportegyesület lett.

Az első Szigetköz Minimaraton után 2004 őszén 10-12 fős társaság alapította a Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub SE-t. Első elnöke Sándor Csaba volt, akit később Kránitz Attila, és több mint két éve Takács László követett. A futóklub létrehozásának fontos célja volt, hogy a mosonmagyaróvári amatőr futókat összefogja, információkkal ellássa, segítse az edzéseken, versenyeken. Mindkét vonalon sikeresnek mondható a klub tevékenysége.

Idén már a XIII. Szigetköz Minimaraton következik, ami tavaly már több mint 800 nevezőt számlált a két versenytávon, évek óta a megye legnagyobb utcai futóversenye. A vidéki versenyek közül országosan is számottevő, rendre neves atléták, számos nemzet futói is indulnak rajta.

Jelenleg 33 tagja van az egyesületnek. 2014 decembere óta a Strucc Futóklub felvételt nyert a Magyar Triatlon Szövetség tagegyesületei közé. A klubtagok az év folyamán nagyon sok futó, kerékpár, úszó és triatlon versenyen indulnak, ehhez igyekszik a klub minél több segítséget megadni a tagoknak.

MAGYAR BAJNOKSÁG HARMADIK helyezett sportolói

Pinke Dominik

Palik István, Kósa Milán

Rábel Fruzsina, Kovács Petra

Márton Krisztián

Holzmann Laura

Dobócky István

Haász Márk

Bartal József

Zwickl Krisztián

Kondor Valter

Bély Boglárka-Nemes Dominika

Saphira mini formáció

Horváth Renáta

Molnár Melani

Nagy Emőke

Takács Anna

Válint Adél

Nagy Ádám

Nagy Dávid, Csiba Erik, Czencz Lili, Válint Adél, kormányos Nagy Koppány

Csendes Sándor

Király Tamás, Király Krisztina, Válint Angéla

Pintér Boglárka

Férfi amatőr MVSE csapat, Képv.: Neuberger Balázs

Nagy Ádám, Csendes Kristóf, Pintér Boglárka, Pintér Petra, kormányos: Németh Norbert

Kovács Kitti

MAGYAR BAJNOKSÁG MÁSODIK helyezett sportolói

Király Mónika

Csákvári Kristóf

Varga Krisztián

Nagy Dávid Bulcsú

Nagy Rita (fiatalabb)

Tóth Regina

Sárközi Zoltán

Mörtl Hanna

Mörtl Jázmin

Bély Boglárka

Kékcsillag miniformáció

Kék csillag miniformáció

Bíborka mini formáció

Zubor Dániel

Hargitai Dávid

Frint Zsófia

Futó Gábor

Bánfalvi Norbert

Tarlós Bálintné

Bertalanné Várallyay Erika

Stipkovits Dániel

Dr. Fehér Attila

Varga Patrik

Fehérvizi Levente

Oláh Bernadett

Kovács Virág és Federer Éva

Csiba Erik

Tukovits Attila

Király Tamásné és Válint Angéla

Papp Martin Felicián

Fülöp Balázs

Glaser Ferenc

Czencz Lili

Csendes Sándor és Válint Angéla

Utánpótlás MIX MVSE csapat

MAGYAR BAJNOKSÁG ELSŐ helyezett sportolói

Bednanics Dominik

Csákvári Levente

Németh Adrienn

Mezei Antónia

Vörös Tamás

Márton Réka

Stefán Dominik

Varga Martin

Holzmann Barnabás

Stefán Olivér

Holzmann Gréta

Kiss Dávid

Molnár Zsolt

Kardos Miklós

Nagy Veronika

Kiss Máté

Ábrahám Tamás

Varga Nóra

Nemes Dominika

Lippert Márton és Ravasz József

Schally Balázs

Karvaly Dominik

Hargitai Dávid

Paluscsák Miklós

Tomasits Nándor

Horváth Koppány

Horváth Koppány

Balassa Ildikó

Nagy Eszter

Makainé Buzási Judit

Molnárné Rézmann Mária

Vámosné Baranyai Andrea

Huszár Attila

Kóródi Lőrinc

Nagy Milán

Gombás Dániel

Kálmán Inez

Pető Zsolt

Szabó Barnabás

Nagy Gréta

Molnár Balázs

Király Kornél

Csendes Kristóf

Király Lilla és Pintér Boglárka

Fehérvizi Emese

Nagy Dávid

Glaser Ferenc, Kolovits Márk, Fehérvizi Emese, Válint Zita, kormányos:Demkó Mátyás

Fülöp Emese

Bodor Tünde

Mészáros Szilárd

Hegyi Dominik

Kolovits Márk

Válint Zita

Németh Norbert

Gerhát Fanni

Csala Anita

Puhalák Szidónia

Bardi Fruzsina

Baranyai Enikő

Töpfner Alexandra

Senoha Viktória

Nagy Szandra

NEMZETKÖZI VERSENYEKEN, VB, EB ÉS VK 5. helyezettek

Forever csoport - Tagjai:Balogh Bettina,Burkus Lilla,Kitley Dalma,Litresits Petra,Kovács Bettina,Susovits Kitti

Kitley Dalma

Magyar Rebeka-Baumgartner Dániel

NEMZETKÖZI VERSENYEKEN, VB, EB ÉS VK 4. helyezettek

Schopf Barnabás

Bíborka csapat - Tagjai:Andrási Szintia,Bély Boglárka,Burányi Evelin,Czupi Réka,Hackenberger Andrea,Johan Barbara,Légrádi Cintia,Mörtl Hanna,Peres Lídia,Nemes Dominika,Temes Nikolett,Szikora Dóra,Tomsich Adrienn,Laskó Rebeka,Székely Klaudia

Lanix csoport -Tagjai:Bodai Bettina,Mädl Petra,Mörtl Hanna,Novicz Liza,Samu Melánia,Paulik Melinda,Szabó Regina

Drescher Dóra-Oláh Linda

NEMZETKÖZI VERSENYEKEN, VB, EB ÉS VK 3. helyezettek

Nádas Hanna Penelopé

Huszár Dominik

Kilácskó Rita

Kilácskó Rita

Németh Henriette

Németh Henriette

Pyxsis Csoport

Aries csoport

Szelle Dominik

Csiba Brenda, Czencz Hanna

NEMZETKÖZI VERSENYEKEN, VB, EB ÉS VK 2. helyezettek

Lippert Márton és Vecsei Tamás

Kecskés Tamás

Kecskés Tamás

Bertalan Olivér

Lippert Márton,Bertalan Olivér, Weisz Viola

Mácsik János

Kiss Ladislau

Szabó Kevin

NEMZETKÖZI VERSENYEKEN, VB, EB ÉS VK 1. helyezettek

Lippert Márton,

Vecsei Tamás

Németh Henriette

Németh Henriette

Kilácskó Rita

Kilácskó Rita

Németh Henriette

Lőrincz Krisztina

Farkas László

Horváth Attila

Meszlényi Gábor

Wéber Kristóf

Sölétromos Máté

Kondor Trisztán

Nagy Rita

Smuk Ferenc

Puppis csoport

Farkas Ferenc

Királyi Norbert

Lachmann Mirtill

Bertalan Katalin

Gratulálunk a díjazottaknak! További sok sikert és kitartást kívánunk munkájukhoz!

InfoMosonmagyaróvár Szerkesztőség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).