Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Április 24. 17:29, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Várhatóan nyár végére fejeződik be a korszerűsítési munka a 86-os főúton

Várhatóan nyár végére fejeződik be a korszerűsítési munka a 86-os főúton

Március közepe óta ismét folynak a korszerűsítési munkálatok a 86-oson Mosonmagyaróvár és Csorna között. A beruházásnak köszönhetően a két város között gyorsabb és biztonságosabb lesz a haladás - mondta Loppert Dániel, a Nemzeti

A korszerűsítés után az itt élők és a Győr-Moson-Sopron megyeiátutazók kényelmesebben utazhatnak, élhetőbbé válnak az út menti települések. A beruházás több mint 4,7 milliárd forintból valósul meg, ebből 15 százalék hazai forrás, 85 százalék pedig uniós támogatás. A felújítás várhatóan nyár végére fejeződik be.

Mosonmagyaróvár és Csorna között egyszerre több helyen is folyik a 86. számú főút felújítása, a szokásos téli leállás után március közepe óta ismét folynak a korszerűsítési munkálatok. A beruházás keretében a 151+500 és a 184+575 kilométer szelvények által határolt szakaszon 11,5 tonnás tengelyterhelésű forgalom elviselésére is alkalmassá teszik a főutat. A kétszer egy sávos főúton a meglévő burkolatot erősítik meg 1,5-2,0 centiméter profilmarás után 15 centiméteres új aszfaltréteg terítésével. Kivételt képez egy 3 kilométeres szakasz Bősárkány térségében, ahol teljes burkolatcserére kerül sor 19 centiméter új aszfaltréteg beépítésével.


Bősárkány és Jánossomorja lakott területének kezdeténél és végénél a beruházás részeként forgalomcsillapító szigetek épülnek. A felújítással érintett szakaszokon egyebek mellett összesen hét csomópontot és két műtárgyat - a Rábca és a Hanság-főcsatorna felett átívelő hidakat - újítanak fel, valamint két ívkorrekciót is kialakítanak. A 33 kilométeres útszakaszon a felújítási munkálatok a tervek szerint 2011 harmadik negyedévében fejeződnek be.


A beruházó NIF Zrt. a kivitelező Teerag-Asdag Építőipari és Kereskedelmi Kft.-t szabályszerű pályázaton választotta ki. A projekt a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként valósul meg az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával. A beruházás összege bruttó 4,72 milliárd forint, ebből 15 százalék az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százalék pedig uniós támogatás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.