Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 01. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Varga Mihály: az önkormányzatok bővülő forrásokkal számolhatnak

Varga Mihály: az önkormányzatok bővülő forrásokkal számolhatnak

Az önkormányzatok bővülő forrásokkal számolhatnak, a kormány megtartja azokat a támogatási és kompenzációs mechanizmusokat, melyeket az elmúlt években is működtetett - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.

Kijelentette, ha ez a pénz nem lesz elég, a kormány kész arra, hogy a támogatási kereteket növelje. Jelezte, hogy jövőre az önkormányzatok működése összesen 4200 milliárd forintba kerül, ebből 1050 milliárd forintot biztosít majd a központi költségvetés.

Varga Mihály hozzátette, továbbra is azon dolgoznak, hogy az infláció minél kisebb mértékű legyen, így a jegybank csökkenthesse a kamatot és a kedvezőbb hitelfelvételi lehetőségek lendületbe hozhatják a fogyasztási és a beruházási oldalt.

A miniszter kiemelte, számításaik szerint az év végére egyszámjegyű lesz az infláció, a következő évben pedig 6 százalékos inflációval tervezve a gazdaság egésze 4-5 százalékos mértékben növekedhet.

"Stabil, kiszámítható működést tervezünk, 2024 egy védelmi költségvetés lesz, a családok biztonságának megtartása, a nyugdíjasok védelme, a munkahelyek megtartása, illetve a rezsivédelem kap prioritást" - ismertette Varga Mihály.

Fotó: MTI - Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.