Városlista
2021. április 22, csütörtök - Csilla

Hírek

2021. Március 29. 10:28, hétfő | Helyi

Választási csalás: 6 vádlott Mosonmagyaróvárhoz köthető

Választási csalás: 6 vádlott Mosonmagyaróvárhoz köthető

A 2018-as országgyűlési választások kapcsán választási csalások miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség húsz ember ellen, melyből hat Mosonmagyaróvárhoz köthető.

Az ügyészség a jelöltséghez szükséges 500-at el nem érő érvényes ajánlás felhasználása esetén hamis magánokirat felhasználásának vétségével, afölötti szám esetén választás rendje elleni bűntettel vádolta meg az elkövetőket. Az utóbbi bűncselekménnyel megvádolt elkövetők a jelölteknek járó egymillió forintos állami támogatással is rendelkeztek, így esetükben a vád a minősített költségvetési csalás bűntettére is kiterjedt.

Az 52 oldalas vádirat szerint a jelöltek ajánlóívein olyan állampolgárok adatai és aláírásai szerepeltek, akik nem adtak ajánlást a jelölteknek és több esetben olyan személyek neve és adatai, akik korábban meghaltak. A különböző jelöltek ajánlóívein nagyrészt ugyanaz a hamis vagy elhunyt személyektől származó aláírások szerepeltek, ami az adatok szerint a körzetileg ugyanazon listák átmásolásából adódott. Az ily módon meghamisított ajánlóíveket vagy maga a jelölt, vagy egy általa felkért személy írta alá aláírásgyűjtőként.

A vádirat a húsz vádlottból hatot Mosonmagyaróvárhoz köthető, akik közül négy férfi, kettő pedig nő. A férfiak és az egyik nő maga a jelölt, míg a másik nő esetében a vádlott lánya volt a jelölt.

A nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folytatták le, akik több száz tanút hallgattak ki. Az ítéletet az ügyben várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 22. 11:19, csütörtök | Helyi

Kerékpárokat gyűjt a Rotary Club a házi gondozóknak

A Rotary Club Mosonmagyaróvár kerékpárokat gyűjt a városban dolgozó idősek, illetve betegek ellátását végző ápolóknak, gondozóknak, hogy megkönnyítsék a napi munkájukat.

2021. Április 21. 15:36, szerda | Helyi

Lámpás csomópont épül a város kritikus kereszteződésében

Több csomópont is megújul a jövőben, aminek célja, hogy megkönnyítsék a város közlekedését. A Cserháti utca és Malomszer kereszteződésében, mintegy 80 millió forintból jelzőlámpás csomópontot építenek még az idei évben.

2021. Április 20. 11:19, kedd | Helyi

Több mint négymillió forint értékű hamis ruhát találtak a pénzügyőrök

Hegyeshalomnál ellenőrizték a pénzügyőrök azt a kamiont, amiben több mint négymillió forint értékű hamis ruházati terméket találtak.

2021. Április 16. 16:24, péntek | Helyi

Féltékenységből verte meg barátnőjét

A napokban érkezett bejelentés arról a rendőrségre, hogy volt barátja súlyosan bántalmazta a fiatal nőt.