Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Január 12. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Vádat emeltek embercsempészet miatt egy nemzetközi bűnbanda tagjai ellen

Vádat emeltek embercsempészet miatt egy nemzetközi bűnbanda tagjai ellen

Vádat emeltek egy embercsempészetre szakosodott nemzetközi bűnbanda kilenc tagja ellen, akik legalább 90 migránst juttattak Magyarországról Nyugat-Európába.

A bűnszervezetet egy Szlovákiában élő férfi irányította, ő adta át az autókat, a szállításhoz szükséges pénzt és a mobiltelefonokat a sofőröknek, akik Magyarországra indultak a migránsokért. Ez utóbbiakat két, itt tartózkodó afgán állampolgár szervezte be a menekülttáborokból.
Az illegális bevándorlókat többnyire összezsúfolva, illetve csomagtartóban utaztatták tovább elsősorban Németországba, Ausztriába vagy éppen Olaszországba. 2014 júliusa és 2015 februárja között legalább 21 alkalommal indultak útnak, de nem mindig értek célba, többször fennakadtak közúti ellenőrzéseken. A bevándorlóktól fejenként 400-600 eurót kértek, összesen mintegy 15 millió forintot szedtek be ezekből az illegális utakból.
A bűnszervezet felderítésére magyar-szlovák nyomozócsoport alakult, amely 2016 tavaszán Szlovákiában akcióhetet tartott, a többi között házkutatásokkal, lefoglalásokkal, előállításokkal.
A két ország főügyészségeinek megállapodása értelmében a bűnszervezet ügyét Magyarországon tárgyalják, a vádemelést ezért a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség tette meg.
A kilenctagú banda vezetője és az egyik afgán állampolgár előzetes letartóztatásba került, de van, aki szabadlábon védekezhet vagy akit Szlovákiában más ügy miatt már elfogtak, illetve olyan is, akinek a tartózkodási helye egyelőre ismeretlen.
A kiemelt jelentőségű ügy szereplőit a csempészett személyek sanyargatásával, valamint üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.