Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Augusztus 24. 20:00, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Úszó Eb - Hosszú Katinka bronzérmes 200 méter pillangón

Úszó Eb - Hosszú Katinka bronzérmes 200 méter pillangón

Hosszú Katinka bronzérmet nyert 200 méter pillangón a berlini úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján. A szám másik magyarja, Jakabos Zsuzsanna negyedik lett.

A német fővárosban korábban három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött Hosszú jól kezdett a döntőben, 50 méternél elsőként fordult, aztán féltávnál második volt a spanyol Mireia Belmonte Garcia mögött. Majd kissé visszaesett, 150-nél csak a negyedik helyen haladt, de aztán az utolsó hosszra ismét beleerősített, s így meglett a bronz.
Az első helyet a spanyolok klasszis úszója szerezte meg, míg másodikként honfitársa, Judit Ignacio Sorribes zárt.
"Nehezemre esik bevallani, de az Eb végére tényleg elfáradtam, ez mégiscsak a hetedik nap délutánja... - nyilatkozott Hosszú Katinka. - Az időmnek nem, annak azonban örülök, hogy a dobogóra felállhattam ebben a számban is. Hat érmet nyertem Berlinben, annyit, amennyit korábban még egyetlen Európa-bajnokságon sem. Vagyis elégedett lehetek az összképpel."
Jakabos 2:08.03-mal lett negyedik.
"Nagyon örülök a negyedik helynek és az időnek is, előre kiegyeztem volna mind a kettővel. - értékelt Jakabos. - Azt hiszem, ennél több ma nem volt bennem. Jó döntés volt, amit az edzőmmel hoztunk, hogy bár három hete még nem nagyon láttam értelmét a részvételnek, végül mégis az Eb-indulást választottuk."

Eredmények:
női 200 m pillangó, Európa-bajnok:
--------------------------------
Mireia Belmonte (Spanyolország) 2:04.79 p
2. Judit Ignacío Sorribes (Spanyolország) 2:06.66
3. Hosszú Katinka 2:07.28
4. Jakabos Zsuzsanna 2:08.03

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.