Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. November 18. 08:39, péntek | Helyi
Forrás: Flesch Nonprofit Kft.

Uniós támogatással újult meg a mosoni belváros Mosonmagyaróváron

Uniós támogatással újult meg a mosoni belváros Mosonmagyaróváron

„A mosoni városközpont funkcióbővítő rehabilitációja” c. projekt zárórendezvényét tegnap 14 órakor tartották a felújított Fehér Ló Közösségi Házban. Képgaléria!

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata 2010 augusztusában írta alá „A mosoni városközpont funkcióbővítő rehabilitációja” c. projekt támogatási szerződését. 2011 szeptemberére a kivitelezési munkák befejeződtek, és október elsején egy egész napos utcabál keretében a közterületeket és a létesítményeket átadták a város lakosságának. 2011. november 17-én 14 órakor Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár gazdaságért felelős alpolgármestere és Bella Sándor projektmenedzser, a Movinnov Kft. ügyvezető igazgatója bemutatták a megvalósult projektet, megköszönték a közreműködők munkáját a Fehér Ló Közösségi Házban tartott projekt záró ünnepségen.

A beruházás összértéke 725 millió forint volt, melyhez 502 millió forint támogatást kapott az önkormányzat az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól. A projekt négy pillére volt a Mosoni piac (gazdasági funkció), az Erzsébet- és Kápolna tér (közterületi funkció), a Fehér Ló Közösségi Ház (városi-közösségi funkció) és az önkormányzati ügyfélszolgálati tér (közszféra funkció)

A mosoni belváros zöldterületét jelentő Kápolna tér felújításának célja a piaci funkció erősítése, a zöldterület védelme, minőségi felújítása, a meglévő gyalogos úthálózat korszerűsítése és egységes köztéri felszerelések elhelyezése volt. A piacbővítés miatt megszűnt parkolók helyett, a tér Ostermayer utca felőli részén az eddigi párhuzamos parkolók helyett díszburkolatos merőleges parkolókat alakítottunk ki.

Képgaléria itt:

http://infomovar.hu/kepek_lista/permalink:mosoni-varosresz-erzsebet-ter-atadasa-fotozta-nagy-maria-2011-10-01/

Az Erzsébet téren egy hangulatos, hagyományokat is őrző, kisvárosi főteret alakítottak ki, mely méltó a mosoni városrész központi szerepet betöltő feladatához. A két tér találkozásánál kőoszlop áll, melyben egy zenélő óra mutatja az arra járók részére az idő múlását. Az átépített terület leglátványosabb eleme az Erzsébet tér súlypontjában elhelyezett nagyméretű szökőkút. A burkolatok alatt felújítottuk a közműveket, megszüntettük a légkábeleket és új csapadékvíz elvezető rendszer is kiépült. Összesen 8800 m2 burkolt felület, 2700 m2 zöldfelület készült el, ötvenkilenc fát, illetve több mint 4000 növényt ültettünk el. A biztonságra tizenhat kamera ügyel, folyamatosan figyelve a területet.

A Fehér Ló Közösségi Ház földszintjén 100 m2-en új közösségi terek jöttek létre. Az épület alatti hangulatos pince szintén teljesen megújult. Az új, komplett vízszigetelési rendszer hosszútávra megoldja az eddig jelentkező vizesedési problémákat. Kívülről a homlokzat visszakapta eredeti színeit, és egy mértéktartó, rendkívül impozáns épületként jelenik meg ismét az „Alsó Főutcán”.

Az önkormányzati ügyfélfogadó tér a felújítás mellett egyúttal új bútorzatot is kapott, ezzel is kedvezőbb körülményeket teremtve az itt folyó munkának. Fontos, hogy az épület mostantól akadálymentesen megközelíthető, használható.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.