Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Június 01. 07:11, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Újra ellenőrzésekre kell majd számítani az osztrák határátkelőhelyeknél

Újra ellenőrzésekre kell majd számítani az osztrák határátkelőhelyeknél

Ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést Ausztria teljes határszakaszán, így a magyar-osztrák szakaszon Győr-Moson-Sopron megyénél is, június 4. és 9. között.

Mint közölték, az osztrák hatóságok a Világgazdasági Fórum zökkenőmentes lebonyolításának megkönnyítéséért állítják vissza a légi, vízi és közúti határellenőrzést. Ebben az időszakban az intézkedés miatt várhatóan megnő az utazás menetideje - írta közleményében a tárca.
A Világgazdasági Fórum június 8-9-én rendezi meg Bécsben az európai és közép-ázsiai kérdésekkel foglalkozó tanácskozását. Az esemény központi témája, hogy míg az EU gazdaságaiban megszorító intézkedéseket alkalmaznak, és lelassult a növekedés, Közép-Ázsia egyes országaiban rohamos fejlődés figyelhető meg. A világgazdasági egyensúly megteremtéséért az érintett országoknak együtt kell működniük - olvasható a szervezet honlapján.
A Világgazdasági Fórum nem kormányzati nemzetközi szervezet, célja, hogy a világgazdaság helyzetét a befolyásos vezetők globális, regionális és iparági vitáin keresztül javítsa. A szervezet legismertebb rendezvénye a svájci Davosban megtartott csúcstalálkozó, amelyen a legbefolyásosabb politikusok, üzletemberek, értelmiségiek és tudósok vitatkoznak fontos globális kihívásokról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.