Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. December 08. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Flesch Károly Kultúrális Központ

Újévköszöntő koncert 2015

Újévköszöntő koncert 2015

Másfél évtizede annak, hogy hagyományteremtő szándékkal megrendezésre került az Újévköszöntő koncert, mely első a kulturális események sorának Mosonmagyaróváron.

Mint minden évben, így 2015-ben is az első vasárnap (január 4.) várják a Flesch Károly Kulturális Központba azokat, kik a komolyzenét könnyedén, a könnyűzenét komolyan kedvelik. Az idei év fellépői lesznek a 2014. év Sattler-díjjal jutalmazott triója, akik a Mosonmagyaróvári Ütő együttes tagjai. Vezetőjükkel, Varga Bencével - aki az év zenetanára lett - számos hazai és nemzetközi sikernek örvendtek idén. Látványos, technikás, magas színvonalú darabokkal készülnek fellépésükre.

Városunk elismert és kiváló zenészei egy évtizeddel ezelőtt nagy sikerű koncertet rendeztek, amelyen a Pink Floyd együttes koncertjeinek hangulatát varázsolták Mosonmagyaróvárra. A régi tagok újabb társakkal kiegészülve a jövő évben újabb nagykoncertre készülnek. Az „On The Wall” Pink Floyd Tribute Band bemutatkozó, beharangozó fellépésre érkezik koncertünkre, különleges hang és fénytechnikával segítve a kiváló zenét.

Pedagógusok, zenét szerető és művelő lelkes emberek, Pax Humana néven alakítottak együttest az elmúlt években Dunaszigeten. Rendszeresen jönnek össze örömzenélésre, közreműködnek szentmiséken, szerepeltek nagy sikerrel múzeumi eseményen. Szeretnénk, ha az Újévköszöntő koncert látogatói is megismernék őket.

Szokásunkhoz híven "sztárvendégeket" is hívtunk koncertünkre. Szűcs Antal Gábor, aki legyen szó latin zenéről, kemény rockról, profiként otthon érzi magát minden stílusban. Számos ismert zenekarban és csapatban játszott már: Hungária, Skorpió, Dinamit, ős Bikini, Bojtorján és Latin Duó - Tátrai Tiborral. Ő volt Pomázi Zoltánnal a legelső Újévköszöntő koncert vendége. Gál Péter a csapat „látványembere” – sokak szerint az „ördög hegedűse”, pályáját komolyzenészként kezdte. Az ex Kormorán Együttes legsikeresebb periódusának alkotó tagja egészen 1990-ig. Több élvonalbeli zenekar pályára állítója volt, mint producer és lemezkiadó igazgató. 2005-ben a Kormorán Memory Band megalapítója. Produkciójuk, a "Latin varázs" nevében viseli a stílust. Saját szerzemények mellett elhangzik a Skorpió nagy slágere az "Így szól hozzám a dédapám" és az Eagles "Hotel California"-ja is.

Belépőjegyek a Kulturális Központban vásárolhatóak 2014. december elsejétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.