Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 08. 05:04, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztrációk: MTI/Kovács Attila - MTI/Balogh Zoltán

Újabb védőeszközök és fertőtlenítőszerek érkeztek vidéki városokba

Újabb védőeszközök és fertőtlenítőszerek érkeztek vidéki városokba

Újabb fertőtlenítőszer-szállítmányok és egyéni védőeszközök érkeztek vidéki városokba, Szegeden lélegeztetőgépek kezeléséről indítottak oktatást egészségügyi dolgozóknak.

A Debreceni Egyetem (DE) Kenézy Gyula kórházánál két katonai sátrat állítottak fel a betegek és az egészségügyi dolgozók védelme érdekében. Az egyik sátorban előszűrik az érkezőket, a másikban pedig elkülönítve várakozhatnak az ellátáson átesett hazaindulók.

A sátrakban szerdán kezdődik el a munka. Az egyetem a közleményében felhívta a figyelmet: továbbra is érvényes, hogy a Kenézy Gyula egyetemi kórház sürgősségi osztályára csak azok a betegek menjenek, akiknek lázzal, köhögéssel párosuló légúti panaszai vannak. A beérkező betegek előzetes vizsgálaton esnek át.

A felső légúti tüneteket mutató betegeket kizárólag a járványellenes küzdelemre kijelölt légúti sürgősségi ellátó helyen, a Kenézy kórházban fogadják - jelezte az egyetem.

A debreceni új városházára újabb fertőtlenítőszer-szállítmány érkezett, amelyet a polgármesteri hivatal munkatársai juttatnak el az önkormányzat tulajdonában lévő cégeknek, kulturális, szociális, családsegítő és oktatási intézményeknek - közölte a városháza sajtószolgálata.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ orvosainak és szakdolgozóinak - a koronavírus-járvány terjedésére való felkészülés érdekében - lélegeztetőgépek kezeléséről indítottak oktatást.

Az e-learning képzése keretében a lélegeztetőgépek kezelését, az alapvető lélegeztetési beállításokat, riasztáskezeléseket, zavarelhárítási lépéseket, valamint légútbiztosítási és lélegeztetési ápolási ismereteket sajátíthatnak el a résztvevők előzetes képzettségüknek megfelelően.



A győri önkormányzat tízezer FFP2 maszkot ajándékozott a Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznak (PAMOK) kedden. Tamás László János, az intézmény főigazgatója azt mondta, hogy nincs hiány a védőfelszerelésekből a kórházban, az utánpótlás folyamatos. A most kapott maszkokat folyamatosan osztják ki azoknak a dolgozóknak, akik közvetlenül a betegekkel foglalkoznak.

Pergel Elza győri alpolgármester elmondta, hogy ezeket a védőeszközöket nem a győri segélyalapból vásárolták, mert az alapban összegyűlő adományokhoz csak akkor szeretnének hozzányúlni, ha az "önerő már valóban kevés lesz".

Az önkormányzat által március 20-án létrehozott segélyalapba továbbra is várják a felajánlásokat.

A tatabányai Szent Borbála Kórház főbejáratát lezárták, az intézményben két teljesen külön útvonalrendszert alakítottak ki. A kórházba érkezőket a gazdasági bejáratnál fogadják, ahol megmérik testhőmérsékletüket.

Vírusfertőzés gyanúja esetén a kórház területén felállított katonai sátorban további vizsgálatokat végeznek - mondta az intézmény sajtóreferense. Balogh Márta közlése szerint a kórház C épületében rendezték be a vírusfertőzöttek ápolására szolgáló részleget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.